• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mõis: saamata tulu on lõputu vaidlus

  Saamata jäänud tulud on lõputu vaidlus, mis tavaliselt tulemuseni ei jõuagi, märkis ettevõtja Jüri Mõis. See teeb riigipoolse kahjude hüvitamise keeruliseks.

  Täna ilmus Äripäevas Leon Glikmani arvamuslugu, kus autor nimetab süüteomenetluses tekitatud kahjude hüvitamise eelnõud praegusel kujul küüniliseks. Glikman kirjutab, et eelnõu on ebaõiglaseim suure sissetulekuga isikute suhtes: kutse- ja majandustegevus halvatakse ja tulu jääb saamata, ent riik selle eest piisavalt ei vastutust ei võta.
  Ettevõtja Jüri Mõis ütles, et on Glikmaniga üldiselt nõus. "Kui keegi korra õnge võetakse, hakkab igasugune praadimine ja õiguste jalge alla tallamine," rääkis Mõis. Õnge võtmine on  tema sõnul aga täiesti juhuslik. "Näiteks mittelubatud pealtkuulamised ja ebaõiged varade arestimised – kui keegi kriminaalmenetluse katlasse satub, siis ollakse totaalselt menetluse läbiviijate meelevallas. Nende õigustus on, et kriminaalmenetlus ei peagi meeldiv olema," lisas ta.
  Mõis nentis, et ei kujuta ette, kuidas peaks riigipoolne kahjude hüvitamine välja nägema, sest saamata jäänud tulu vaidlus on lõputu. "Minu arvates tuleks leida hoopis mingisugune vastujõud: et inimesed, kes praegu selliseid kriminaalmenetlusi suure eduga läbi viivad, satuvad ise sama kadalipu alla," märkis ta. "Näiteks kui valvur ahistab vangi väga palju, siis kõige parem karistus oleks, kui ta ise sinna vangitorni satub."
  Mõis lisas, et tema arvates läheks muu lähenemine suhteliselt keeruliseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.