Pahameelt valmistanud eelnõu läbis teise lugemise

Kaisa Gabral 23. aprill 2014, 17:40

Täna oli riigikogus teisel lugemisel ettevõtjates suurt pahameelt kogunud 1000 euroste arvete seadus. Kuigi ettevõtjad ja IRLi esitasid riigikogule ettepaneku käibemaksuseaduse eelnõu menetlemine lõpetada, seda ei tehtud.

Riigikogus tutvustas Reformierakonna liige fraktsiooni aseesimees Remo Holsmer presidendi poolt tagasi saadetud käibemaksuseaduse eelnõuga tehtud muudatusi. Kuigi riigikogu võttis seaduse möödunud aasta lõpus vastu, leidis president, et seadus on põhiseadusega vastuolus. Remo Holsmer tõi välja, et käibemaksudeklaratsiooni elektroonilise lisa loomine on oluline samm maksuauguga võitlemisel ja et maksude paremast laekumisest sõltuvad nii peretoetused kui pensionid.

Holsmer tutvustas seadusleenõuga seotud tegevusi ja arutelusid ning tõi välja sisse viidud muudatused. „Käibemaksudirektiiviga vastuolu on maha võetud seadusest. Ettevõtjatele on antud poolaastane üleminekuperiood, et kõik jõuaksid oma IT-arendused vastavale tasemele viia ja need, kellel on vaja lisaaega, saavad seda. Samuti on võimalus ettevõtjatele arvete esitamine summeerituna,“ loetles Holsmer tehtud parandusi seaduseelnõus.

Tema hinnangul on aruteludesse kaasatud ka ettevõtjaid ja nende katuseorganisatsioone ning uue seaduse jõustumise tähtaeg peaks olema tänavu esimesel novembril. Need, kes vajavad lisaaega, need peavad Holsmeri sõnul esitama vastavale maksuhaldurile avalduse ajapikenduse palvega. „Teen ettepaneku teine lugemine täna lõpetada. 7.mail peaks tulema lõpphääletus,“ võttis Holsmer oma ettekande riigikogu ees kokku.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. April 2014, 18:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing