• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pahameelt valmistanud eelnõu läbis teise lugemise

  Täna oli riigikogus teisel lugemisel ettevõtjates suurt pahameelt kogunud 1000 euroste arvete seadus. Kuigi ettevõtjad ja IRLi esitasid riigikogule ettepaneku käibemaksuseaduse eelnõu menetlemine lõpetada, seda ei tehtud.

  Riigikogus tutvustas Reformierakonna liige fraktsiooni aseesimees Remo Holsmer presidendi poolt tagasi saadetud käibemaksuseaduse eelnõuga tehtud muudatusi. Kuigi riigikogu võttis seaduse möödunud aasta lõpus vastu, leidis president, et seadus on põhiseadusega vastuolus. Remo Holsmer tõi välja, et käibemaksudeklaratsiooni elektroonilise lisa loomine on oluline samm maksuauguga võitlemisel ja et maksude paremast laekumisest sõltuvad nii peretoetused kui pensionid.
  Holsmer tutvustas seadusleenõuga seotud tegevusi ja arutelusid ning tõi välja sisse viidud muudatused. „Käibemaksudirektiiviga vastuolu on maha võetud seadusest. Ettevõtjatele on antud poolaastane üleminekuperiood, et kõik jõuaksid oma IT-arendused vastavale tasemele viia ja need, kellel on vaja lisaaega, saavad seda. Samuti on võimalus ettevõtjatele arvete esitamine summeerituna,“ loetles Holsmer tehtud parandusi seaduseelnõus.
  Tema hinnangul on aruteludesse kaasatud ka ettevõtjaid ja nende katuseorganisatsioone ning uue seaduse jõustumise tähtaeg peaks olema tänavu esimesel novembril. Need, kes vajavad lisaaega, need peavad Holsmeri sõnul esitama vastavale maksuhaldurile avalduse ajapikenduse palvega. „Teen ettepaneku teine lugemine täna lõpetada. 7.mail peaks tulema lõpphääletus,“ võttis Holsmer oma ettekande riigikogu ees kokku.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Ärikinnisvarasektorisse sisenenud Everaus Kinnisvara avas Eesti suurima kontaktivaba minilaokompleksi
Seni põhiliselt elamukinnisvara arendamisega tegelenud Everaus Kinnisvara siseneb jõudsalt ärikinnisvarasektorisse ja avas Tallinna külje all Peetris Eesti suurima kontaktivaba minilaokompleksi.
Seni põhiliselt elamukinnisvara arendamisega tegelenud Everaus Kinnisvara siseneb jõudsalt ärikinnisvarasektorisse ja avas Tallinna külje all Peetris Eesti suurima kontaktivaba minilaokompleksi.
Autojuhtide põuas Suurbritannia pakkus lahenduse, kuid kriitika jätkub
Suurbritannia valitsus pakub ajutist viisat 5000 välismaalasest autojuhile, kuid ettevõtlussektori juhtide sõnul ei lahenda see teravat tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia valitsus pakub ajutist viisat 5000 välismaalasest autojuhile, kuid ettevõtlussektori juhtide sõnul ei lahenda see teravat tööjõupuudust, vahendab Reuters.