Ukraina alustab sõjalist operatsiooni

Marta Jaakson 23. aprill 2014, 08:40

Ukraina presidendi kohusetäitja, Oleksandr Turðõnov, kutsus õiguskaitseorganid kokku, et uuendada terrorismivastaseid meetmeid pärast Slavianski linnast leitud kahe piinatud laiba leidmise tõttu, kirjutas CNN.

Üks leitud ohvritest oli Vladimir Rõbak, kes kuulus parlamenti ja presidendi  parteisse. „Terroristid on võtnud põhimõtteliselt kogu Donetski piirkonna pantvangi, piinates ja tappes Ukraina patrioote,“ ütles Ukraina president Turðõnov. Ta andis korralduse taaskäivitada sõjaline operatsioon Vene-meelsete võitlejate vastu.

Kuna kriis Ukrainas ei paista leebuvat, lubas USA asepresident Joe Biden Ukrainat toetada ning rõhutas, et Ameerika Ühendriigid ei toeta Venemaa Krimmi annekteerimist. Biden kutsus Venemaad üles lõpetama maskides meeste toetamine. Ta hoiatas, et kui provokatiivne käitumine jätkub, kehtestatakse täiendavad sanktsioonid.

Ukraina ja USA ohvitserid ütlevad, et nende arvates on Venemaa eriväelased Ukrainas ja riigiasutuste hõivamise taga on rahutuste õhutamine, mida Moskva ise eitab.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. April 2014, 15:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing