Romet Kreek • 5. juuni 2014 kell 7:00

Putin kohtuks Obamaga

Venemaa president Vladimir Putin pakkus välja, et ta kohtuks USA presidendi Barack Obamaga. Samal ajal peavad venemeelsed separatistid lahinguid Ukrainas.

Venemaa juht, kes on eitanud süüdistusi, nagu oleks tema sõjavägi Ukrainas, ütles, et on valmis kohtuma Obamaga sel nädalal Prantsusmaal. Seal tähistatakse II maailmasõja aegset liitlasvägede Normandias maabumise 70. aastapäeva. Obama kohtus Varssavis Ukraina presidendiks valitud Petro Porošenkoga, vahendab Bloomberg.

„See on tema valik – mina olen dialoogiks valmis,“ ütles Putin. „Ma loodan, et see ei ole külma sõja uus faas.“

Valge Maja on korranud, et USA presidendil ei ole plaanis eraldi kohtumine Putiniga, kuid päriselt seda võimalust ka ei välistatud. Prantsusmaa presidendil Francois Hollande'il, Saksamaa liidukantsleril Angela Merkelil ja Suurbritannia peaministril David Cameronil on kõigil kavas kohtuda Putiniga.

 

 

Hetkel kuum