Küsitlus: Obama on poolsajandi halvim president

Mait Kraun 02. juuli 2014, 22:21

USA president Barack Obama võitis oma eelkäija George W. Bushi ees järjekordse küsitluse. Seekord ei ole küsitluse teema Obama jaoks aga soosiv. Vastanute sõnul on Obama halvim president alates Teisest maailmasõjast.

Quinnipiaci Ülikooli küsitluses nimetasid 33 protsenti vastanutest Obamat halvimaks presidendiks pärast Teist maailmasõda. Obama eelkäijat George W. Bushi pidas halvimaks presidendiks 28 protsenti vastanutest. Neile järgnesid Richard Nixon (13%) ja Jimmy Carter (8%), vahendab USA Today.

„Kaksteist ametiaega ja 69 aastat – Barack Obama leiab ennast koos George W. Bushiga kahe kõige ebapopulaarsema presidendi seast,“ ütles „Quinnipaci Küsitluste“ direktori asetäitja Tim Malloy.

Muidugi on Obama ja Bush samuti ka kaks kõige hiljutisemat presidenti; ajaloolased ütlevad, et presidendi sooritust saab hinnata alles mitu kümnendit hiljem.

Kõige parem president alates Teisest maailmasõjast on küsitluse andmetel olnud Ronald Reagan (35%). Talle järgnevad Bill Clinton (18%) ja John F. Kennedy (15%). Obamat pidas parimaks presidendiks vaid 8% vastanutest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. July 2014, 23:18
Otsi:

Ava täpsem otsing