Riisalu: VEB Fondi vastused saame 70 aasta pärast

Alyona Stadnik 18. juuni 2014, 16:06

VEB Fondi uurimiskomisjoni liikme Aivar Riisalu sõnul mõned küsimused, mis puudutavad VEB Fondi, saavad vastuse 70 aasta pärast, sest just niikauaks on materjalid salastatud.

"Tuleb sporti teha ja siis paljudel on võimalus 90-aastaselt nende materjalidega tutvuda," lausus Riisalu. Ta tõdes, et kahju on, et meie riigis on olnud selliseid aegu ning tema ei taha valitsuse ja rahandusministri nahas olla, kui mingid otsused VEB Fondi kohta tulevad ja peab nende eest vastutama.

Riisalu kui ettevõtja emotsionaalne hinnang VEB Fondile on traagiline. Mis puudutab Aleksander Matti ja seda, et just tema sai raha fondist, märkis Riisalu, et temale ei saa küll midagi ette heita. „Tema käitumisele ei ole midagi ette heita, temal oli võimalus ja ta realiseeris selle," märkis Riisalu.

Riigikogu VEB Fondi uurimiskomisjon andis kolmapäeval täiskogule üle oma lõpparuande, milles leiab, et Venemaa Vnešekonombankis (VEB pank) külmutatud kontodelt sai Venemaa residendist TSL International raha kätte Eesti Panga ja Põhja-Eesti Panga toonaste juhtide kaasabil.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    20. June 2014, 15:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing