• Jaga lugu:

  Ligi ei tohi ametit kritiseerida

  Rahandusminister Jürgen Ligi hoidus statistikaameti täna avaldatud majanduskasvu poolikuid numbreid kritiseerimast.

  "Probleem oleks kindlasti siis, kui minister teeks statistikaametile metoodilisi ettekirjutusi või piiraks avalikkuse inforeeriist tema poolt. See oleks EL reeglite ja ameti sõltumatusega vastuolus," sõnas Ligi küsimusele, kas ta näeb selles probleemi, et uue metoodika põhjal hinnaangu majajanduskasvule avaldab statistikaamet alles 8. septembril ning seega puudub ligi kuu aega ülevaade Eesti majanduse hetkeseisust.
  Ligi jättis kommenteerimata küsimuse, miks avaldas statistikaamet majandusprognoosi pooliku aegrea põhjal, mis ei väljenda objektiivselt Eesti majanduse hetkeseisu. Äripäev küsis veel, kuidas võib vastukäiva info avaldamine mõjutada Eesti mainet välisinvestorite silmis olukorras, kus välisinvestorid ning -analüütikud teavad, et Eesti II kvartali majanduskasv on 2,2 protsenti, kuid septembri alguses võib see täies pikkuses avaldatud aegrea põhjal oluliselt muutuda.
  Kõige teravamalt on seni statistikaametit kritiseerinud SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe. Tema sõnul külvab SKP number vaid segadust ning me ei tea täna sedagi, kuhu poole ja kui palju hinnang nihkes on.
  Statistikaamet teatas täna et esialgsetel andmetel kasvas Eesti sisemajanduse koguprodukt 2014. aasta II kvartalis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 2,2%, kuid andmed ei ole varasematega võrreldavad.
  Autor: 1321-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: kuidas kutsuda vaktsineerimiskiirabi enda ettevõttesse?
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Saaremaa tehasega Incap läks Helsingi börsil lendu
Elektroonikatööstusettevõtte Incap aktsia võttis sel nädalal pärast poolaastatulemuste avaldamist Helsingi börsil tuule tiibadesse, kerkides enam kui 25 protsenti.
Elektroonikatööstusettevõtte Incap aktsia võttis sel nädalal pärast poolaastatulemuste avaldamist Helsingi börsil tuule tiibadesse, kerkides enam kui 25 protsenti.