• Jaga lugu:

  E-Piim: küsimus on tõlgendamises

  Laktoosivabade piimatoodete kustutamine Venemaale sisseveokeelu saanud nimekirjast võib E-Piima juhatuse esimehe Jaanus Muraka arvates tekitada võimaluse sinna ekspordiks.

  „Laktoosivaba tooteid saab olla päris palju, nii et küsimus on natuke tõlgendamises, mida Venemaa konkreetselt selle all mõtleb,“ ütles E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas. Tema sõnul võib praeguse sõnastusega piirangu kustutamine tekitada võimaluse sinna erinevaid laktoosi mittesisaldavaid piimatooteid müüa.
  Murakas selgitas, et kuna määrus tuli eile välja, siis praegu tegeletakse aktiivselt selgituse otsimisega, kust jookseb piir, mida lugeda laktoosivabaks. Tema hinnangul on määrus praegusel kujul paljulubav, kuid veel ei osata öelda, milline on keelu kustutamise täpsem mõju.
  Läbi tehniliste reglementide on Muraka sõnul asi palju keerulisem kui üks lause, milles on kirjas, mida määruses muudeti. „See lause on küll lihtsakoeline, aga tehniliste regulatsioonide tõttu ei ole see nii lihtne,“ ütles Muraks, kelle arvates tulebki praegu selgusele jõuda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
"Valge" ja "musta surma" hinnad rallivad
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.