Firmade prügi rõõmustab hooldusfirmasid

04. september 2014, 00:00

Turulangusest hoolimata parandavad parimad kinnis­vara halduse ja hooldusega tegelevad ettevõtted tulemusi ning küsivad konkurendist kõrgemat hinda.

“Ise enam ei taheta koristada, minnakse teenuse sisseostmisele üle,” selgitas edetabeli võitnud SPS Grupp OÜ juhataja Silver Bakhoff Äripäeva kuukirjale Kinnisvara. Tema juhitud firma kasvatas mullu käivet 40% ja ärikasumit kaks korda. Seda ajal, mil sektori 70 suurema ettevõtte koondkäive ning -kasum kahanesid vastavalt kümnendiku võrra ning kaks korda – näitajad olid mullu vastavalt 100 mln ja 4,5 mln eurot.

Olemasolevate kundede hoidmine ning uute leidmine on ettevõttel aidanud kasvada piisavalt mõjukaks, et suurklientidega läbirääkimisi pidada. Just viimaste leidmisele on firma tähelepanu seatud.

“Kui juba mõni suurklient n-ö portfellis olemas, muudab see meid ka teiste sama mastaapi ettevõtete jaoks usaldusväärseks,” kirjeldas Bakhoff. Nii ongi ette tulnud, et kliendi soovitus on SPS Grupile toonud ­uusi kliente. Hoolimata sellest, et ettevõtte hinnatase on pisut üle keskmise.

Tööjõukulud viisid mulluse võitja tipust. Käibe kasvu said sektoris ette näidata 45 firmat 70st, kasumit paisutas iga teine. Käibe järgi on turuliidrid ISS Eesti ning varasem Äripäeva Gaselli TOPi ettevõte SOL Eesti, mis teenivad kolmandiku turu käibest. Enim ehk kolm korda kasvatas käivet Galina Skvortsova 370 000eurose käibega ettevõte Tradefest OÜ. Suurima lisa, 206 000 eurot, teenis kasumile Ivar Bakile kuuluv Kinnisvarateenindus OÜ.

Edetabeli mullune võitja, ­Haapsalu linnale kuuluv Haapsalu Linnamajanduse AS saavutas tänavuses edetabelis 32. koha. Ettevõtte 2,7 mln euroni ulatunud käive küll kasvas mullu kümnendiku võrra, kuid äri­kasum kahanes ligi 340 000 ­euro võrra, 60 000 euroni. Kasumlikkust kahandasid kolmandiku võrra kasvanud tööjõukulud ajal, kui uusi töötajaid värbas firma juurde neli.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. September 2014, 20:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing