3. september 2014
Jaga lugu:

Täna Eesti Panga hoones antud pressikonverentsil kinnitas USA president Barack Obama, et NATO tagab Eesti turvalisuse.

Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvesega antud ühispressikonverentsil ütles Obama, et NATO liitlastena seab artikkel 5 kohustused, mida tuleb täita ja mis on igavesed. "Eesti ei ole kunagi üksi," kinnitas Obama ja lisas, et ta isiklikult kindlustab, et seda lubadust täidetakse: "Eesti turvalisus on tagatud."

Samuti tänas Obama Eestit abi ja panuse eest Afganistanis ning tunnustas osaluse eest Euroopa Liidu missioonil Kesk-Aafrikas. "Eesti teeb väikse riigina palju rohkem, kui talt võiks oodata," märkis Obama. 

Autor: 1321-aripaev

Seotud lood
Kõik seotud lood

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt