Obama: ükskord me võidame niikuinii

03. september 2014, 16:20

President Barack Obama alustas oma ettekannet Nordea kontserdisaalis meenutusega Eesti ja Balti riikide ajaloost tuues välja Heinz Valgu hüüdlause "Ükskord me võidame niikuinii!"

Obama meenutas näiteks Balti ketti, mille najal lõhuti ka Berliini müür. Obama sõnul on Balti riigid näidanud, mida saab saavutada, kui tullakse kokku ühise eesmärgi nimel. NATOga liitumine tagab Eesti julgeoleku, Obama sõnul on NATO kõige tugevam sõjaline liit, mis eales loodud. Oleme tugevad, sest oleme demokraatia, me ei karda valimisi, sõltumatut kohtuvõimu, sõnas Obama.

Ühtlasi tõi Obama välja Ukraina kriisi kui olulise väärtushinnangute võitluse. Just demokraatlike väärtuste nimel seisame koos Ukraina rahvaga ka täna, sõnas Ühendriikide riigipea. „Matame lõplikult maha tõemoonutused. NATO pole suunatud kellegi vastu. Oleme demokraatlike riikide allianss, mis on pühendunud enda kaitsmisele,“ sõnas USA president.

Tema sõnul ei ole Eesti, Läti ja Leedu postkommunistlikud riigid, vaid suveräänsed maad, kes võivad ise otsustada oma saatuse üle. Sama toimus ka Ukrainas. Tema sõnul ei põhjustanud Ukraina kriisi riigi elanikud, vaid Venemaa rahastatud, suunatud ja toetatud üksused.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. September 2014, 15:01

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing