• Jaga lugu:

  Soome ühing boikotib Eesti metsafirmat

  Soomes tegutseval Pärnumaa metsandusettevõttel Balti Kvaliteet lasub kahtlus töötajate kollektiivlepingu rikkumises, mistõttu kehtestas sealne ameti­ühing Puuliit firmale boikoti.

  Balti Kvaliteedi juhatuse liige Veljo Vainola lükkab Puu­liidu süüdistused ümber ja ütleb, et Balti Kvaliteedis on käinud ka Soome riiklik kontroll, kes on ettevõtte töötingimused ja palgad heaks kiitnud.
  “Võtab ahhetama, kuidas saab ametiühing kirjutada, mida sülg suhu toob. Isegi firma aadress on neil oma kodulehel selles boikotiteates valesti kirja pandud,” sõnas Vainola. “Oleme küsinud nõu Soome riigimetsa pealikult, kes ütles samuti, et Puuliit ei võta üldse arvesse riiklikku kontrolli, kes meie juures ju käinud on. Me ei saakski teha tööd Soome riigimetsale, kui asjad pole korras,” lisas ta.
  Probleem töötajatega. Puuliit on võtnud luubi alla metsa- ja võsaraiega ning ka metsa istutusega tegeleva Pärnumaa Paikuse firma Soome töötajate töölevõtmise korra, palga, töötingimused ja puhkuse korralduse vastavuse töölepingutele.
  Puuliit lubab boikoti lõpetada siis, kui Balti Kvaliteet suudab lahendada ebakõlad Puuliitu rahuldaval moel.
  Boikott algas Vainola sõnul eile ametliku teatega Puuliidu kodulehel, et Balti Kvaliteet on Puuliitu kuuluvate töötajate seas ebasoositud firma ning tööotsijad ei peaks reegleid rikkuvasse firmasse tööle minema.
  Puuliit vigu ei paranda. “Suhtlesime nendel teemadel Puuliiduga juba enne eilset, nad ei reageeri ühegi meie kommentaari peale, et neil on kodulehel valed faktid üleval. Andsin neile isegi kõik õiged kontaktid, kelle kaudu saavad nad kontrollida meie lepinguid terviseametiga,” rääkis Vainola.
  Balti Kvaliteet on palganud Soomes juristi, kes suhtleb Puuliiduga ning püüab jõuda valeandmete eemaldamiseni Puuliidu kodulehelt.
  Mullu ulatus Balti Kvaliteedi käive 620 000 euroni, seejuures oli firma kahjum  2013. aastal 25 000 eurot.
  Pea kogu käive teeniti ­Soomes, Eestis teenis firma vaid pisut üle 2000 euro.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
7 asja, mida tuleks oma CVs kohe muuta
Kui tihti kuuldakse soovitusi, mida tasub lisada oma CVsse, siis harva mainitakse, mis tasub välja jätta, vahendab CNBC.
Kui tihti kuuldakse soovitusi, mida tasub lisada oma CVsse, siis harva mainitakse, mis tasub välja jätta, vahendab CNBC.