Mait Kraun • 5. september 2014
Jaga lugu:

Argentina tahab hindu kontrollida

Kuu aega pärast Argentina pankrotti kardavad suurettevõtted, et miski võib majandusele veelgi suuremat kahju teha - õigusakt, mis lubab valitsusel reguleerida hindu, kasumimarginaale ja tootmise taset.

Neljapäeval läbis senati seaduseelnõu, mille eesmärgiks ongi just majanduse ja ettevõtluse kontrollimine. Alamkoja läbib eelnõu tõenäoliselt paari nädala jooksul, vahendab Wall Street Journal.

Kriitikud ütlevad, et antud eelnõu on sarnane Venezuelas kehtivatele seadustele, kus inflatsioon püsib 60 protsendi juures ning suhkrust ja tualettpaberist võib tekkida puudujääk.

Ettevõtted ütlesid, et õigusakt oleks Argentina majanduse jaoks, mis juba praegu langeb, hukatuslik. Ettevõtted vähendavad tootmist, koondavad töötajaid ja võitlevad inflatsiooniga, mille aastane määr küündib 40 protsendini.

„Täiesti naeruväärne. See on osa primitiivsest ideoloogiast, mille kohaselt peaks valitsus otsustama, mida inimesed toodavad, kuidas nad seda teevad ja palju selle eest raha võtavad,“ ütles kongresmen Federico Pinedo opositsioonist.

Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt