• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Argentina börs langes suurelt

  Argentina börs ja valuuta kukkusid eile järsult pärast seda, kui riigi majandus muutus juba teist korda 12 aasta jooksul maksevõimetuks.

  Lõuna-Ameerika suuruselt kolmas majandusriik muutus eile maksejõuetuks, kuna ei tasunud õigeaegselt oma 13 miljardi dollari suuruse võla intressimakset ja viimase hetke püüded olukorda parandada kukkusid läbi, vahendab Bloomberg.
  Nimelt pidi riik oma seniste võlausaldajatega jõudma kokkuleppele nende nõutud 1,5 miljardi dollarilise võla tasumiseks. Raha nõuab tagasi grupp riskifonde, mille eesotsas on Elliott Management.
  Argentina valitsus väidab endiselt, et riik ei ole muutunud maksevõimetuks, kuna tasus õigeaegselt osa makseid.
  Eile kukkus aga kohalik Merval aktsiaindeks 8,4%. Kohaliku energiafirma YPFi aktsia hind langes 9,18%. Argentina valuuta peeso kukkus USA dollari suhtes 2,52%.
  Argentina maksevõimetuks muutumine ei tohiks tekitada välismaistel finantsturgudel segadust, sest riik on olnud globaalsetelt laenuturgudelt eraldatud juba alates 2002. aasta kriisist, mil riigil jäi üles 100 miljardi dollari suurune võlg.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.