• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaarel amputeeriti jalg

  Edgar SavisaarFoto: Andras Kralla

  TÜ Kliinikumi Maarjamõisa polikliiniku majas täna toimunud pressibriifingul ütlesid Edgar Savisaart ravivad arstid, et Savisaarel tekkis veremürgitus ja tekkis vajadus jala kirurgilise ravi järele. Savisaare seisund on arstide sõnul jätkuvalt väga kriitiline.

  Delfi vahendas Savisaare ravijuhi doktor Joel Starkopfi sõnu, kes ütles, et kolmapäeva pärastlõunal tekkis Savisaarel halb enestunne, palavik ja nõrkus, kõik sümptomid viitasid kopsupõletikule. Savisaarel tekkis veremürgistus ja seetõttu vajadus jala kirurgilise ravi järele. Jalg amputeeriti ülaltpoolt põlve.
  Arstide sõnul leiti Savisaare organismist streptokokk ehk rahvakeeli lihasööjabakter.
  Veremürgistuse tulemusena on oluliselt kahjustatud Savisaare mitmed organid, sealhulgas neerud, tema seisund on äärmiselt kriitiline ja seda vaadatakse päev päeva haaval, ent olukord ei ole arstide sõnul oluliselt pärast tänast lõikust paremaks muutunud.
  Savisaar on alates neljapäeva varahommikust olnud narkoosi all, alates sellest pole temaga kontakti saadud. Arstid rõhutasid, et kunstliku kooma termin on vale - Savisaar on narkoosis, et taluda hingamisaparaati, korduvaid oppe, ning seda pole võimalik teisiti läbi viia.
  Arstide hinnangul on tõenäoline, et Savisaarele tehakse homme uus operatsioon.
  Pressikonverentsil osalenud Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles, et erakonna põhikirja järgi asendavad esimehe puudumisel teda Kadri Simson ja Enn Eesmaa. "Esimehe puudumisel juhib bürood peasekretär, Tallinna nõukogu juhib peasekretär, Tallinna linna juhivad abilinnapead, tänasel päeval juhib Taavi Aas," ütles Toobal.
  Tartu Ülikooli Kliinikumi pressikonverentsil osalesid anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku juhataja professor Joel Starkopf, erakorralise kirurgia külalisprofessor Peep Talving, kirurgiakliiniku vanemarst-õppejõud dr Marko Murruste ning Toobal. Tegemist oli haigla ajaloo esimese patsiendi tõttu korraldatud pressibriifinguga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toomas Kivimägi: iga ettevõtte edu on Pärnu linna edu
Suhtumine ettevõtjatesse peab suvepealinnas muutuma, kooskõlastused kiiremaks, ühendused paremaks, kirjutab Reformierakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus, endine linnapea, praegune riigikogu liige Toomas Kivimägi vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Suhtumine ettevõtjatesse peab suvepealinnas muutuma, kooskõlastused kiiremaks, ühendused paremaks, kirjutab Reformierakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus, endine linnapea, praegune riigikogu liige Toomas Kivimägi vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Nädala lood. Skandaalse lepingu jälgedes ning Tankeri uus omanik
Äripäeva selle nädala popimad lood rääkisid õlletootja Tankeri uuest omanikust aga ka sellest, mis seisis kuulsa Porto Franco lepingus Kredexiga.
Äripäeva selle nädala popimad lood rääkisid õlletootja Tankeri uuest omanikust aga ka sellest, mis seisis kuulsa Porto Franco lepingus Kredexiga.