Äripäev • 8. aprill 2015 kell 13:00

Ossinovski: Taavi Rõivas, kas usud Kristen Michalit?

Taavi Rõivas usub Kristen Michalit  Foto: Andras Kralla, Äripäev

Jevgeni Ossinovski päris täna riigikogus peaministrikandidaat Taavi Rõivaselt aru, kas ta usaldab Silvergate skandaali peategelast Kristen Michalit ministriametis.

„Lugupeetud peaministrikandidaat! Olete otsustanud teha Kristen Michalist majandus- ja taristuministri. Tegemist on ministriga, kes vastutab Eestis vist kõige suuremal määral riigivara heaperemeheliku ja ausa valitsemise eest. Teatavasti ilmnesid nimetatud isiku suhtes mõned aastad tagasi mõned muret tekitavad asjaolud, mis seadsid tugevasti kahtluse alla tema sobivuse sellele ametikohale," alustas küsimust seekord ministri ametist kõrvale jäetud sotsiaaldemokraat Ossinovski.

"Kuna lõpuks neid kahtlusi ei kinnitatud ega lükatud ümber, siis paljuski taandus küsimus lõpuks usule. Peaminister Andrus Ansip on öelnud, et tema usub Kristen Michalit. Siit mu küsimus: peaministrikandidaat Taavi Rõivas, kas sina usud Kristen Michalit?“ küsis Ossinovski.

Reformierakonna esimees Taavi Rõivas vastas, et usaldab kõiki ministreid. „Mitte ainult Kristen Michalit, vaid ma usun kõiki, nii oma ametist lahkuva valitsuse liikmeid kui ka tulevase valitsuse liikmeid, ja ma olen neid valmis alati kaitsma avalike ja ka mitteavalike rünnakute eest," vastas Rõivas.

Ta jätkas, et poliitikuametis on rünnakud tavapärased. "Poliitikuametis, nagu me kõik teame, ma arvan, et väga vähe on siin saalis neid, kes ei oleks seda kas ise kogenud või ise kõrvalt lähedalt näinud, on väga palju rünnakuid. Mõnikord on need alatud, mõnikord on need isiklikud,“ rääkis Rõivas.

 

Hetkel kuum