Sirje Rank • 11. juuni 2015 kell 11:30

Spotify: me ei pea suurimad olema

Spotify juht Daniel Ek  Foto: Scanpix/REuters

Voogedastusel põhineva muusikakeskkonna Spotify looja ja tegevjuht Daniel Ek ütleb intervjuus Rootsi majanduslehele Dagens Industri, et firma siht pole maailmas esimene olla – aitab esikolmikust küll.

„Tihti räägitakse, et ühe võit on teise kaotus. Ma ei arva, et see on nii dramaatiline,“ ütles Ek esimeses intervjuus pärast seda, kui maailma suurim tehnoloogifirma Apple tõi turule konkureeriva teenuse.

„Ma imestan, et selleks nii kaua aega kulus,“ ütles Ek. „Võtan seda kui kinnitust sellele, mida me juba seitse aastat oleme rääkinud. Muusika tulevik on voogedastus (streaming). Nüüd ütleb maailma suurim firma, et nii on.“

Spotify jaoks on nüüd täiesti uus konkurentsiolukord. Varem ei ohustanud liidripositsiooni peaaegu miski. 

„Ma arvan, et eduks ei pea tingimata esimene olema. Mulle piisab esikolmikust,“ ütles Ek. Voogedastuse turg on piisavalt suur, et mahutada palju tegijaid. „Küllap tuleb erinevaid tegijaid, kes katavad ühe või teise niši. Üks on Apple, Google tuleb. Mis on aga äge, on see, et üks Rootsi firma on nende hulgas ja faktiliselt liidrirollis,“ rääkis Ek.

Värskelt kaasas Spotify investoritelt kokku 4,3 miljardit Rootsi krooni, millest 950 miljonit investeeris TeliaSonera. Raha kulub kasvamisele.

„See turg on nüüd murdepunktis. Apple’i tulek on sellest väga hea näide. Voogedastust tarbitakse üha enam. See ei puuduta üksi muusikat, vaid ka filme  - Netflix ja HBO. Arengutempo läheb järjest kiiremaks ning me tahame, et meil oleks võimalused olla paindlikud ja agressiivsed,“ ütles Ek."Minu fookuses on kasv, kasv, kasv."

Hetkel kuum