Merilin Sarapuu • 28. juuli 2015 kell 15:17

Kuidas surmatsoonist välja saab?

Atria Eesti tegevdirektori Olle Hormi sõnul on sealihatööstuse väljavaade nutune.   Foto: Andras Kralla

Atria Eesti tegevdirektor Olle Horm ütles, et piirangute kehtestamine Viljandi- ja Valgamaal mõjutaks märkimisväärselt nende tegevust, kuna ettevõtte farmid asuvad üle Eesti ja piirangute järgi ei saaks sead enam ühest farmist teise liikuda.

„Kui nüüd üks farm asub kolmandas piirkonnas ja teine ei asu, siis loomade liigutamine nende vahel on piiratud või raskendatud ja see teeb meie igapäevase töö tulevikus kalliks ja keeruliseks,“ lausus Horm.

Horm ei avaldanud arvudes, millist mõju kolmanda tsooni kehtestamine ettevõttele tähendaks. Ta ütles, et soovib oodata ära lõpliku kinnituse kolmanda tsooni kehtestamisest Viljandi- ja Valgamaale.

Horm ütles, et tema jaoks on asja juures kõige ebaselgem, kuidas kehtestatud kolmandast tsoonist välja saaks. „Euroopa liit on väga täpselt kirjeldanud selle, kuidas kolmandasse tsooni satutakse, aga see kuidas sealt välja saab, on täiesti ebaselge. Hirmutav on see, et keegi ei oska täna öelda, kaua selline olukord võib kesta, kas me räägime kuudest või aastatest,“ märkis Horm.

Hoolimata kolmanda tsooni kehtestamise otsusest jätkab ettevõte aga tööd võimaluste piires. „Ega sead kasvatamata jää, aga ilmselt muutub sigade arv ja sigade omahind läheb järjest üles,“ sõnas Horm.

Hetkel kuum