• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reinsalu: teadsin kapo uurimisest

  Justiitsminister Urmas ReinsaluFoto: Eiko Kink

  Justiitsminister, endine IRLi esimees Urmas Reinsalu ütles, et Savisaare vahistamine ei tulnud talle sugugi üllatusena, kuna prokuratuur oli teda varem uurimisest informeerinud.

  Millal Tallinna linnapead altkäemaksu kahtlust uurima hakati, jättis Reinsalu riigiprokuratuuri kommenteerida.
  „Nagu ka juba maadevahetuse juhtum näitas, siis puutumatuid inimesi Eesti ühiskonnas pole,“ ütles Reinsalu. Tema sõnul näitab Savisaare vahistamine, et kõik, kes ausaid mängureegleid ei järgi, saavad karistatud.
  „Keskerakonna väide, et tegu on poliitiliselt kallutatud uurimisega on täielik jama,“ ütles Reinsalu. Ta lisas, et Eestis on õiguskaitseasutused oma volituste piires sisulisi otsuseid tehes iseseisvad ja nende tegevus on järelevalve all. „Mitte mingisugust poliitilist sekkumist pole ja see polegi mõeldav,“ ütles ta.
  Reinsalu lisas, et paljud on minevikus olnud selle vastu, et kaitsepolitseil on sellistes juhtumites korruptsiooniuurimise pädevus. „Näeme, ka Tallinna Sadama juhtumi valguses, et see on ainuõige viis. Korruptsioon on peitkuritegu, mida on raske tuvastada, kuna ohver pole isik, vaid ühiskond,“ ütles Reinsalu, lisades, et selleks peab ühiskond suunama piisavalt ressurssi selleks, et ausaid mängureegleid kaitsta.
  „Meil kui riigipiiril tuleb arvestada ka seda, et korruptsioonijuhtumitel on ka julgeolekumõõde. Korruptsioon on lihtsaim ja efektiivseim viis saavutada mõjuvõimu teiste riikide üle,“ ütles Reinsalu.
  Täna hommikul esitas kaitsepolitsei Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele kahtlustuse korduvas altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse järgi võttis Edgar Savisaar 2014. ja 2015. aastal korduvalt altkäemaksu varade ja soodustustena nii enda kui ka kolmanda isiku kasuks kokku mõnesaja tuhande euro väärtuses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Twitteri aktsia hüppas juhi lahkumisuudise peale rõõmust
USA aktsiaturgude avanedes asus Twitteri aktsia tõusma pärast meedia teadet tegevjuhi Jack Dorsey tagasiastumisest.
USA aktsiaturgude avanedes asus Twitteri aktsia tõusma pärast meedia teadet tegevjuhi Jack Dorsey tagasiastumisest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Vähemalt viis head ja paljulubavat investeerimisideed
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.