Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiina kinnisvarasektor võib elavnema hakata

  Ehitustööd Qingdao linnasFoto: epa

  Kui kinnisvarasektor oli aastaid Hiina majanduskasvu suurimaid riskitegureid, siis nüüd võib see pakkuda hea võimaluse paljudele investoritele, vahendab CNBC.

  BlackRocki tegevdirektor John Saunders ütles, et kuna Hiina püüab nüüd panustada teenindussektori kasvule, võib see kihama panna ka riigi kinnisvarasektori.
  „Nüüd on aeg, mil peab asjal silma peal hoidma,“ märkis Saunders, kes ütles, et vaadata tuleb eeskätt tipptasemel kontorihoonete ning muude äripindade müügitulemusi suurlinnades nagu Peking ja Shanghai.
  Saunders lausus, et lisaks äripindadele on elavnema hakanud ka elamispindade turg. Tänavu esimese kaheksa kuuga kasvasid elamispindade müüginumbrid Hiina riikliku statistikabüroo andmeil võrreldes aasta varasemaga 18,7 protsendi võrra.
  Barclays teatas sel nädalal, et elavnemas on ka Hiina kinnisvara järelturg: 32 linna lõikes kasvas kinnisvara müük möödunud aasta sama ajaga võrreldes 22 protsenti. Pank on teatanud, et oktoobrist ja novembrist võivad kinnisvara mõttes saada aasta parimad kuud, kuna arendajad alustavad uute ehitusprojektidega.
  AllianceBernstein on aga teada andnud, et seoses Hiina majanduse ebastabiilsusega ei rutta arendajad uute projektidega alustama. Samas ei usu analüütikud, et Hiina majandus väga märkimisväärselt kinnisvarasektorit mõjutab.
  „Kuigi Hiina majanduskasvu aeglustumine nõrgestab tarbijate ostujõudu, on selle mõju kinnisvarasektorile tõenäoliselt talutav, kuna valitsus leevendab rahapoliitikat, et majandust turgutada, misläbi toetatakse ka kinnisvarasektorit,“ selgitas Moody’s Investoris Service hiljutises teadaandes.  
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Maailma suurim varahaldaja tõi turule bitcoini fondi
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Saksamaa külmavärinad jõudsid Eesti sauna- ja majatootjateni
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.