Pille Ivask • 16. oktoober 2015 kell 5:45

Hispaania naftahiid suures hädas

Repsoli juht Josu Jon Imaz  Foto: epa

Hispaania suurim naftafirma Repsol on sunnitud müüma enam kui kuue miljardi euro väärtuses varasid ning kärpima lähiaastatel märkimisväärselt investeeringute mahtu, vahendab Financial Times.

Repsol on hädas laenumaksete tasumisega ning ettevõtte juhtide sõnul ootavad firmat rasked ajad. „Kasv on möödanik. Nüüd keskendume efektiivsuse arendamisele. Ei saa nii, et me oleme kõikjal ja teeme kõike,“ lausus ettevõtte juht Josu Jon Imaz.

Repsol on siiani Euroopa naftafirmadest ainus, kes on teatanud suurtest ja pikaaegsetest kärpekavadest, mille on põhjustanud ülepakkumine globaalsel naftaturul.

Hispaania naftafirma on sattunud üpris tugeva investorite surve alla. Nii on ettevõtte juhid kokku leppinud, et 2020. aastaks müüb Repsol 6,2 miljardi euro väärtuses varasid. Investeeringute mahtu tahetakse järgmise viie aasta vältel kärpida suisa 40 protsendi jagu.

Hetkel kuum