Tanel Raig • 21. oktoober 2015 kell 15:00

Riigikogulasest transpordiärimees loobus kolimisärist

Transpordifirma Lajos omanik ja Riigikogu liige Einar Vallbaum müüs oma osaluse kolimisfirmas KLG.  Foto: Arno Mikkor

Riigikogu liige ja transpordifirma Lajos omanik Einar Vallbaum loobus kolimisärist, müües oma osaluse kolimisfirmas KLG.

Vallbaum omandas raskustes kolimisfirma KLG möödunud aastal, kui lõppesid tema volitused Lääne-Virumaa maavanemana. Tänavu suve lõpus tegi Vallbaum aga juba uue tehingu kolimisfirmaga, müües selle Lauri Pärnale, kes seni juhtis tema autotranspordifirmat Lajos.

Vallbaumil oli maavanema ametist vabanedes plaan oma ressurss pühendada KLG tõstmisele kolimisteenuste turu liidriks. „Elu tegi muudatusi. Riigikogu liikmeks valimise järel ei olnud avaliku elu tegelasena enam võimalik kolimisfirmaga tegeleda,“ põhjendas Vallbaum ärist lahkumist.

KLG on viimastel aastatel kannatanud müügitulu vähenemise käes ja äritegevus on olnud kahjumis. „Aastaga suutsime maksta kõik võlad, klaarida klientidega suhteid, mis olid halvaks läinud,“ loetles Vallbaum.

Loe pikemalt Äripäeva logistikauudiste teemaveebist.

Hetkel kuum