Äripäev • 26. oktoober 2015 kell 5:55

Pankrotis Pentuse võlamaksed 2,6 eurot kuus

Pankrotis Väino Pentus maksab oma üle 800 000 euro suurust võlga tagasi ühes kuus 2,6 eurot.  Foto: Andras Kralla

Autorollo pankrotiasja võtmetegelane Väino Pentus on eraisikuna pankrotis ning maksab oma üle 800 000 euro suurust võlga tagasi ühes kuus 2,6 eurot, kirjutas Postimees.

Pentuse advokaat Marko Kairjak ütles Postimehele, et probleemi pole. „Ma ei näe siin probleemi. Kõik peaks ju korras olema – võlgadest vabastamise menetluses on ette nähtud teatud protsendi sissetuleku loovutamine ja see on toimunud.“

Harju maakohtu andmed näitavad, et kaugsõiduautojuhina töötav Väino Pentus on kolme aastaga tasunud võlausaldajaile 93,78 eurot ehk 2,6 eurot kuus.

Isegi kurikuulsa hasartmänguri, kultuurkapitali eksjuhi Avo Viioliga võrreldes on seda viis korda vähem – Viiol on kümne aastaga maksnud kuus keskmiselt 12 eurot. Kui võtta arvesse ka fakt, et Pentuse võlad (819 100 eurot) on Viioli võlgadest (544 879 eurot) kolmandiku võrra suuremad, muudab see kogupildi veel kehvemaks, kirjutas Postimees.

Loe lähemalt tänasest Postimehest.

Hetkel kuum