Äripäev • 29. oktoober 2015 kell 8:15

Danske kasum vähenes 2 miljoni võrra

Danske Bank.  Foto: epa

Danske Bank teenis Eestis üheksa kuuga 8,3 miljonit eurot kasumit, mis on 2,1 miljonit eurot vähem kui mullu samal ajal.

„Puhaskasum langes, sest laenude allahindluste reserv alanes käesoleval aastal vähem kui eelnenud perioodil. Kasum enne allahindlusi suurenes eelmise aastaga võrreldes 67%. Panga tulud kasvasid aastases võrdluses 19%, kuid kulud jäid samale tasemele. Kulu/tulu suhteks kujunes 61% (72%). Jaotatud omakapitali tootlus oli 20% (31%),“ kommentaaris pressiteates tulemusi Danske Bank Eesti filiaali juhataja Ivar Pae.

Tänavu veebruaris teatas Danske Bank, et lõpetab Balti riikides jaepangandusega ja keskendub edaspidi äriklientide ning privaatpanganduse klientide teenindamisele. „Äriettevõtetest klientide laenu- ja hoiuseportfellide mahud on aastaga suurenenud rohkem kui kolmandiku võrra. Ärilaenud on kasvanud aastaga 189 miljonit eurot ehk 35% ja äriettevõtete hoiused 223 miljonit eurot ehk 36%,“ teatas Pae.

Laenukahjumite reserv oli 30. septembri seisuga 12 miljonit eurot ja laenu allahindluste reservi suhe laenuportfelli ulatus tasemeni 1,5% (aasta varem 3,5%).

Hetkel kuum