Äripäev • 18. detsember 2015 kell 9:45

Armin Karu blokeerib ligipääsu Paslepa sadamale

Olympicu suuromanik Armin Karu  Foto: Raul Mee

Läänemaal Paslepas praegu ajaloolisele sadamakohale ligi ei saa, sest presidendi residentsi kinnistu uus omanik Armin Karu ei ole nõus selleks luba andma, kirjutab Lääne Elu.

Riigikontroll auditeeris veekogude juurde pääsemist ja nende kaldal liikumise võimalusi 15 omavalitsuses, üks auditeeritud paikadest oli Noarootsi, täpsemalt Paslepa ja Roavike lahe rannik ning Ramsi poolsaare rannik.

„Paslepa sadama (erasadam) juures puudub avalik juurdepääs kallasrajale. Juurdepääsutee on küll olemas, kuid üle eramaa ja kuna vallal puudub maaomanikuga tee avaliku kasutuse leping, siis on juurdepääs tõkestatud,“ kirjeldatakse olukorda.

Riigikontroll kirjutab, et traditsiooniliselt on juurdepääs Paslepa sadamale kulgenud läbi presidendi suveresidentsina kasutatud kinnistu, kust presidendi kantselei võimaldas kohalikele elanikele läbipääsu. Noarootsi vald eeldas sarnase praktika jätkumist ka kinnistu eraomandisse minekul, kinnistu uus omanik aga pole sarnase lepingu sõlmimisega nõus, hoiab läbipääsu suletuna ega ole korraldanud ka kinnistust ümberpääsu.

Kinnistu omanikuks on Olympicu suuromanik Armin Karu, kes ostis selle 2008. aasta novembris Riigi Kinnisvara ASilt 15,3 miljoni krooni eest.

Pikemalt loe Lääne Elust.

Hetkel kuum