Marta Jaakson • 10. märts 2016 kell 6:30

EVEA: Reinsalu raport näitab rahulolematust

Kristi Hunt (EVEA kommunikatsiooni- ja õigusdirektor) ja Kersti Kracht (EVEA president).  Foto: Raul Mee, Äripäev

Justiitsminister Urmas Reinsalu juhtimisel loodud töögrupp käib täna välja 64 ettepanekut, kuidas Eesti ärikeskkond paremaks muuta. Kokku esitati 123 ettepanekut, mida ettevõtjad peavad märgiks suurest rahulolematusest.

„Ettepanekute hulk näitab rahulolematust igal tasandil, oli selleks siis EVEA, advokatuur, tööandjate keskliit jne. Kui erinevad huvigrupid esitavad nii palju ettepanekuid, näitab see, et rahulolematus on meeletult suur ja kuskil peab see põhjus olema,“ selgitas EVEA kommunikatsiooni- ja õigusdirektor Kristi Hunt.

Tema sõnul on vara öelda, et raportis esitatud punktid on võidud. „Nüüd hakkab valitsus raportiga alles tööle. Kindlasti võib öelda, et sotsiaalmaksu põranda kehtestamine on kõige suurem võit. Praegu masktakse miinimumsotsiaalmaksu hoolimata sellest, kui palju töötaja töötunde reaalselt on. Praegu on see ettevõtjale päris hull koormus,“ rääkis Hunt.

Ta loodab, et midagi suudetakse ära teha ka kohtute tööle rakendamisega. „Praegu on küll kolmeastmeline kohtusüsteem, aga see ei toimi. Kõik ootavad riigikohtu otsust ja esimesed astmed teevad otsuse vastavalt sellele, kuidas viitsivad. Eesti õigussüsteem on suuresti üles ehitatud sellele, et ootame ära riigikohtu lahendi. See on ebaratsionaalne ja kõiki koormav protsess. Kohtu kõik astmed peavad hakkama tegema seda, milleks nad ellu on kutsutud,“ arvas Hunt.

Täna esitatud ettepanekuid saab lugeda artiklist „Reinsalu raportis 64 ettepanekut, mis puhuvad majandusele hoo sisse“.

Hetkel kuum