Äripäev • 11. märts 2016 • 1 min
Jaga lugu:

Lehis: sõidupäevikute asjus on vara hõisata

Maksumaksjate liidu juhatuse liikme Lasse Lehise arvates on veel vara hõisata valitsuse plaani peale loobuda sõidupäevikute pidamise kohustusest.  Foto: Eiko Kink

Maksumaksjate liidu juhatuse liikme Lasse Lehise arvates on veel vara hõisata valitsuse plaani peale loobuda sõidupäevikute pidamise kohustusest, sest naiivne oleks loota, et riik loobub lihtsalt erisoodustusmakust.

Lehis rääkis ERRi raadiouudistele, et senine info sõidupäevikute kaotamise plaani kohta on napp, mistõttu ei saa teha ka suuri järeldusi. "Kõik sõltub detailidest, sest kui päris täpne olla, siis sõidupäevik ei ole ka praegu kohustuslik," ütles ta viidates, et sõidupäevik annab lihtsalt mõnedele ettevõtetele võimaluse vähem maksta.

Lehise sõnul on seega võimalik, et riik pakub välja võimaluse, et kõik loobuvad sõidupäevikust ja maksavad mingi kindla summa erisoodustusmaksu, mis oleks praegusest oluliselt väiksem. Samas sellist versiooni Lehis ei toeta.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt