Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pereheitmine Sorainenis

  Advokaadibüroo NOVE partnerid Kristjan Tamm, Urmas Volens ja Veikko Puolakainen (pildilt puudu Andrus Kattel) näevad turul kohta majandusalaste kohtuvaidlustega tegelemiseks.Foto: Andras Kralla

  Euroopa aasta advokaadibürooks valitud Sorainenist lahkusid neli advokaati, et luua oma butiik-büroo. Uus advokaadibüroo NOVE keskendub vaidluste lahendamisele.

  NOVE partnerid on Andrus Kattel, Veikko Puolakainen, Kristjan Tamm ja Urmas Volens.
  Volensi sõnul on nende lahkumise taga soov hoida rohkem fookust nii-öelda päris töö peal, mistõttu loodi butiik-büroo. „Soraineni ja kõigi teiste suurte advokaadibüroode töökorraldus ja loogika on see, et vanemad juhtivamad inimesed tegelevad palju teiste inimeste juhendamisega ja ise enam väga palju praktiseerivas töös ei osale. See ei taga meie hinnangul kliendi jaoks kõige paremat kvaliteeti.”
  Eile tegevust alustanud butiik-büroo keskendub kohtuvaidlustele majandusasjades. Volensi sõnul on kõigis suurtes büroodes väga suur osa just sellel valdkonnal ja selles näeb ta ka NOVE turunišši. “Kogenud inimesed teevad ise keerulistes asjades heatasemelist tööd, see on meie nišš, kus me tahame olla,” leiab Volens, lisades, et teiste valdkondadega nad tegeleda ei taha. Seetõttu hakkab neil olema ka juhendatavate arv ühe advokaadi kohta väike.
  Väike juhendatavate arv jätab kliendi jaoks ära lisakulu juhendamise eest, mis on Volensi sõnul suurtes büroodes üldjuhul kõigisse töödesse sisse kirjutatud. Samuti hakkab NOVE klientidelt küsima projektipõhist fikseeritud tasu, mitte ei ole seadnud tunnihinda nagu suured bürood. “See tähendab kliendile eelkõige seda, et tal on võimalik lõppmaksumust prognoosida, mis on juba väga suur eelis.”

  Soraineni käive oli 2014. aastal 8,8 miljonit eurot, millega järgi on see Äripäeva Ärikonsultatsioonifirmade TOPis suurima käibega ettevõte.

  Sorainen võitis esimese Baltimaade advokaadibüroona Euroopa Aasta Advokaadibüroo tiitli, mida annab välja ajakiri The Lawyer.

  Osa kliente liigub advokaatidega kaasa
  Advokaadibüroo Sorainen vanempartneri, vandeadvokaat Aku Soraineni sõnul on tavaline, et selles äris inimesed aeg-ajalt liiguvad. Soraineni sõnul on võimalik, et ka osa klientidest, kellega uue büroo loonud advokaadid on lähemalt tegelenud, lähevad lahkulöönud advokaatidega kaasa. “Meil on 40 juristi Tallinnas ja see, et neli läheb ja osa neist, keda nemad on teenindanudei mõjuta meie firmat,” leiab Sorainen siiski.
  Volens ütleb, et praegu on veel raske öelda, kui palju tuleb nendega Sorainenist kliente kaasa. “Nad on ka alles sellest otsusest teada saanud ja eks mõned on teatanud, et nad tulevad, mõned on teatanud, et nad jäävad Soraineniga. See sõltub ka sellest, et mis laadi teenust neil vaja on. Kui neil on vaja teenust ka teistes Balti riikides, siis on Sorainen loogilisem koht, Eesti-spetsiifilise keerulise töö osas on võib-olla meil mingid eelised,” arvab ta.
  Soraineni sõnul on lahkulöönud advokaatide asemele leitud juba uued töötajad ning viimaste kuude jooksul on lisaks noorematele juristidele nendega taas liitunud 2014. aastal büroost lahkunud partner Pekka Puolakka, Gerd Laub SEBst, Karl Kask Lextalist ja Tallinna Sadamast on tagasi tulnud Carri Ginter.
  Tulevik butiikbüroodel
  Aasta tagasi koos Tanel Kalausega butiik-büroo loonud vandeadvokaat Piret Jesse sõnul on headele tegijatele alati turgu. “Meie arvates on üldse väga teretulnud selline liikumine, kus me ka ise olime osaks, kus tegelikult head spetsialistid tahavad teha midagi kas teistmoodi või paremini ja selle ette võtavad.”
  Jesse sõnul on neil endil oma büroo loomine end igati õigustanud ja kliendid hindavad väiksema ja personaalsema büroo tippkvaliteeti ning paindlikku ja personaalset suhtlust. “Meid on küll turg väga hästi vastu võtnud,” on Jesse kindel.
  Butiikbüroodel näeb tulevikku ka Sorainen. „Eks butiigid vahel jälle liituvad omakorda ja leiavad endale hea niši. Kindlasti ma arvan, et on tulevikku.” Soraineni sõnul on neil oma strateegia ja sellega nad ka jätkavad, nagu on seda teinud juba 20 aastat.

  NOVE asutajatel 10-15aastane töökogemus

  Andrus Kattel on õiguse valdkonnas töötanud 1997. aastast ning on tunnustatud kindlustusõiguse ja sealhulgas kohtuvaidluste spetsialist Eestis. Töötas kaheksa aastat juristina If P&C Insurance'is, aastatel 2001-2014 oli ta kindlustuse vaidluskomisjoni liige. Viimased 10 aastat töötas Kattel Sorainenis kohtuvaidluste meeskonnas.

  Veikko Puolakainen on töötanud õiguse valdkonnas 1998. aastast, omades töökogemust nii ettevõtte juristina kui advokaadina väiksemas ja keskmises advokaadibüroos. Viimased kuus aastat töötas Puolakainen Sorainenis kohtuvaidluste meeskonnas.

  Kristjan Tamm on töötanud õigusalal 2004. aastast, kui alustas tööd ehitusvaldkonna juristina. Enne õigusteaduse õpinguid omandas Tamm bakalaureusekraadi ehitusteaduskonnas ning töötas ehitusinseneri ja hiljem projekteerimis- ja ehitusettevõtte juhina. Tegutseb lisaks advokaaditööle Tartu Ülikooli õigusteaduskonnas ehitus- ja planeerimisõiguse õppejõuna.

  Urmas Volens on juristina tegutsenud 1998. aastast, aastatel 2006-2009 oli õiguspoliitika asekantsler. Viimased kuus aastat töötas ta Soraineni advokaadibüroos kohtuvaidluste alal ning juhtis Eestis kinnisvara- ja ehitusvaldkonda. On Tartu Ülikooli õigusteaduskonna dotsent.

  Uued partnerid oodatud
  “Me praegu alustame neljakesi ja meil on kokkulepe partnerite vahel, et meil ei ole ambitsiooni kasvada selliseks full-service või suureks advokaadibürooks,” kirjeldab Volens büroo plaane. Tema sõnul tahavad nad jääda oma valdkonda ja selles olla Eesti parimad, mis aga ei tähenda, et nad jääksid neljakesi. “Me ootame endaga liituma inimesi, kellel on 5-10aastane töökogemus, me ei taha kliendi arvel hakata advokaate välja õpetama.” Uuel butiikbürool on enda jaoks seatud aga piir, et nad ei lase kunagi juhendatavate arvu suuremaks kui kaks advokaati ühe partneri kohta. “See tähendab seda, et meil peab büroos säilima kõigi inimeste puhul selge fookus klienditööl,” ütleb Volens.
  “Pigem oleme valmis inimesi suhteliselt varases etapis võtma osaks sellest partnerlusest, et siduda nende motivatsioon sellega, kuidas ettevõttel läheb. Partnerite arv võib ka kasvada,” lisab Volens, kuid ütleb, et 10-15 advokaadist suuremaks ei ole mõtet kasvada.
 • Hetkel kuum
Argo Alaniit: saagu „Welcome to Estoniast“ riiki tutvustav hotell
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tururiskid tõusevad: Lähis-Ida kriis eskaleerub, inflatsioon ja majandustulemused survestavad Wall Streeti
Kõik üksteist S&P 500’sse kuuluvat sektorit lõpetasid reede kahjumis. Aktsiaturud takerdusid peale raportit potentsiaalsest Iraani rünnakust Iisraeli vastu.
Kõik üksteist S&P 500’sse kuuluvat sektorit lõpetasid reede kahjumis. Aktsiaturud takerdusid peale raportit potentsiaalsest Iraani rünnakust Iisraeli vastu.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikelinna vinoteek ootab konkurente
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Üks Eesti parimaid juhte otsib töötajate palkamisel vau-tunnet
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Parvel Pruunsild annetas Isamaale 100 000 eurot
Suurima annetuse sai esimeses kvartalis Isamaa: ärimees Parvel Pruunsild annetas erakonnale 100 000 eurot, teist sama palju sai erakond Margus ja Aivar Linnamäelt – kumbki annetas 50 000 eurot.
Suurima annetuse sai esimeses kvartalis Isamaa: ärimees Parvel Pruunsild annetas erakonnale 100 000 eurot, teist sama palju sai erakond Margus ja Aivar Linnamäelt – kumbki annetas 50 000 eurot.
Tarbimise jalajälge vähendavad ettevõtted, tarbijad ise aga suurendavad
Soomlaste tarbimise süsinikujalajälg on sellel sajandil peaaegu poolitunud, aga see on puhtalt ettevõtete teene, kodumajapidamiste kasvav tarbimine ja üleminek heitmemahukamatele toodetele on osa edust ära söönud.
Soomlaste tarbimise süsinikujalajälg on sellel sajandil peaaegu poolitunud, aga see on puhtalt ettevõtete teene, kodumajapidamiste kasvav tarbimine ja üleminek heitmemahukamatele toodetele on osa edust ära söönud.