Äripäev • 11. aprill 2016 kell 12:31

RKASi nõukogu jäi aastaga rahule

Riigikogust välja jäänud reformierakondlane Kalev Lillo istub endiselt mitme riigifirma nõukogus.  Foto: Raul Mee

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) nõukogu, kuhu kuuluvad Tarmo Porgand, Kalev Lillo, Teet Reedi, Tõnis Rüütel, Yoko Alender ja Olle Koop, kiitis täna heaks ettevõtte mulluse majandusaasta aruande.

Selle järgi kasvas konsolideerimisgrupi majandusaasta müügitulu 84,9 miljoni euroni. Ärikasum oli 18,9 miljonit eurot ja puhaskasum 15,7 miljonit eurot, millest kasum mittevajaliku vara müügist oli 3,6 miljonit eurot.

RKASi kinnisvarainvesteeringud olid 62 miljonit eurot, millest 23,6 miljonit suunati Eesti Rahva Muuseumi uue peahoone ehitusse. Teised suuremad investeeringud olid Rahvusarhiivi uus hoone (8,5 miljonit eurot), Maarjamaa Hariduskolleegiumi Emajõe õppekeskus (5,3 miljonit eurot), Piusa kordoni uus hoone (3,9 miljonit eurot) ning Võru politsei ja pääste ühishoone ehitus (3,2 miljonit eurot).

2015. aastal oli ettevõttel töös üle 20 teenusprojekti. Suurematest projektidest valmisid Tartu Tamme Gümnaasium ja Tartu Täiskasvanute Gümnaasium (6,8 miljonit eurot), Piiripunktid Narva-1 ja Narva-2 (6,2 miljonit eurot), Pärnu Koidula Gümnaasium (5,0 miljonit eurot), Jõhvi Gümnaasium (4,8 miljonit eurot), Tallinna Konstantin Pätsi Vabaõhukool (4,4 miljonit eurot), Võru Gümnaasium (4,3 miljonit eurot), Maarjamaa Hariduskolleegiumi Valgejõe õppekeskus (3,6 miljonit eurot), Sillamäe Kutsekool (3,5 miljonit eurot) ja Ahtme Kool (2,7 miljonit eurot).

Mullu mõjutas ettevõtte haldustegevust enim hallatavate objektide ja remondimahu jätkuv kasv. Remonti tehti möödunud aastal 12,8 miljoni euro eest.

Möödunud aastal müüdi 70 riigile mittevajalikku kinnisvaraobjekti 7,2 miljoni euro väärtuses, millest enamus olid korterid.

Hetkel kuum