Jaga lugu:

Trubnikov: Venemaal olid offshore'id moes

Kosmeetikatööstur Andrei Trubnikov leidis mooduse, kuidas läbi Eesti uuesti ukrainlaste südant võita ja teiste Euroopa riikide turgudele siseneda.  Foto: RBK

Eestis Natura Siberica kosmeetikaga kanda kinnitava töösturi Andrei Trubnikovi sõnul ei kavatse ta rikkuda oma mainet rahapesuga offshore-firma kaudu, rääkis ta Panama paberitest välja tulnud ettevõtte kohta.

„Ma esialgu tahaks teilt küsida, kas offshore-firma omamine on midagi ebaseaduslikku? Aga austades teie ajalehte võin vastata, et see firma oli loodud väga ammu ilma konkreetse eesmärgita,“ vastas Vene kontserni Pervoe Reshenie omanik Trubnikov, miks on ta neli aastat tagasi loonud offshore'i. „Venemaal oli moodne offshore avada ja enamik ärimehi tegigi seda."

Panama paberitest selgub, et läbi Venemaa leitaval ja ühe Hiina aadressiga seotud Trubnikovil on firma Bonnafant Corporation, mis asub Briti Neitsisaartel. Firma vahendaja rollis on Legal Consulting Services Limited.

Trubnikovi sõnul ei lähe offshore-firmast ühtegi eurot ei Venemaale ega Eestisse. „Ta (Bonnafant Corporation) tõi mulle ainult kahjumit. Kõik mu ettevõtted on nii Eestis kui ka Venemaal seaduslikud ja legaalsed,“ ütles Trubnikov, lisades, et on Eesti maksusüsteemiga täiesti rahul ega kavatse punuda maksupetuskeeme. „Ma olen ärimees, mitte poliitik ja mulle meeldib ausalt töötada. Kosmeetikaäris teisiti ei saakski, sest naiskliendid ei lubaks seda,“ naljatas Trubnikov.

Trubnikov rääkis, et tal on kavas avada Eesti tütarfirmale Eurobio Labile sarnane ettevõte Buenos-Aireses, spaa Inglismaal, juba tegutsevad firma Organic Shop GMBH Saksamaal ning Eurobio Labi filiaal Taanis. „Ma ei riku Eurobio Labi, Eesti ja enda reputatsiooni mingi rahapesuga offshore’i kaudu,“ lausus Trubnikov.

Jaga lugu:
Hetkel kuum