Osborne: me peame Suurbritanniat maailmale müüma hakkama

04. juuli 2016, 08:33
George Osborne
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160704/NEWS/160709956/AR/0/AR-160709956.jpg

Suurbritannia rahandusminister George Osborne teatas, et seoses Brexitiga peavad britid end maailmale taas tutvustama hakkama ning suhteid tahetakse soojendada eeskätt Hiinaga.

Osborne ütles intervjuus väljaandele Financial Times, et Suurbritannia “peaks omadega taas rongi peale saama ning end maailmale müüma hakkama”. Osborne külastab seoses kaubanduslepetega sel aastal Hiinat.

Seoses Brexitiga võivad olla löögi all mitmed Suurbritannia ja Hiina vahelised lepped. Mõlemad riigid on kokku leppinud projekte, mis on osa Hiina-Suurbritannia majandusliku ja finantsilisdialoogi programmist. Viimase laiem eesmärk peaks aga olema kahe riigi suhete tihendamine.

Hiina president Xi Jinping käis möödunud aasta oktoobris Suurbritannias riigivisiidil ning kirjeldas kahe riigi suhteid kui “kuldseid aegu”.

Osborne on viimasel ajal olnud nii Briti kui ka muu Euroopa meedia kõneaineks seoses David Cameroni peaministripositsiooni ülevõtmisega. Osborne on teatanud, et Brexiti vastasena ei plaani ta peaministriks kandideerida, küll aga öelnud, et kui Suurbritannia Euroopa Liidust lahkub, peaks riik jääma Euroopa riikidega siiski lähiliitlaseks, ning et tegu on strateegiliste partnerite ja tähtsate ekspordiriikidega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. July 2016, 08:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing