Marge Väikenurm • 17. august 2016 kell 10:30

Helm: me ei lähe ehku peale välja

Marek Helm kinnitas, et Kruudale esitatud kahtlustusel on tõsine alus.  Foto: Andres Haabu

Maksuameti juht Marek Helm ütles ettevõtja Oliver Kruudaga seotud maksupettust kommenteerides, et neil on vettpidavad tõendid.

“Realiseerime prokuratuuriga kriminaalasju, kui oleme väga selgelt tõendibaasiga tugevad. Selliste asjade ehku peale tegemine on väga riskantne. Analüüs käib kogu aeg. Mingit musta nimekirja me ei pea. Teeme valikuid. Kõiki menetleda ei jõua, proovime seal, kus nii-öelda kahjud on suuremad,” rääkis Helm.

Kuriteokahtlustus on esitatud kuuele füüsilisele isikule ning ASile Tere, kahtlustuse sisuks on maksuametile valeandmete esitamine, mille tulemusel on jäetud riigile tasumata nii tulu- kui ka käibemaksu kokku umbes 375 000 euro ulatuses. Saamata jäänud summa kohta ütles Helm, et miljonipettusi ongi järjest vähemaks jäänud.

“Aga see on piisav summa, et kriminaalmenetlust läbi viia, mitte maksumenetlusega piirduda,” sõnas Helm ning kiitis ameti tööd. “Meil on praegu parem informatsioon käes kas või tänu 1000eurostele arvetele. Viimasel paaril aastal saame käe vahele siis, kui summad ei ole mitmetes miljonites eurodes.”

Maksuamet on Kruuda tegemistel aastaid silma peal hoidnud. “Jah, läbi aegade on see teema “maksuamet versus antud ettevõtja“ ajakirjandusest läbi jooksnud,” lausus Helm, jättes täpsustamata, kuidas nad Kruudaga seotud maksupettusele jälile said. Niisamuti ei rääkinud Helm, kes veel peale Kruuda on kahtlustuse saanud. “Ma ise ei ole nimedega kursis.”

Hetkel kuum