• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu sõlmis hiiglasliku militaartehingu

  Leedu lippFoto: EPA

  Täna sõlmis Leedu oma uuema ajaloo suurima kaitselepingu, millega ostab Saksa tootjalt sõjatehnikat peaaegu 386 miljoni euro eest.

  Leppele kirjutasid alla Leedu kaitseminister Juozas Olekas ja sõjatehnikat Boxer valmistav konsortsium ARTEC, vahendas Saksamaa välisministeerium. Leppe sisu on konfidentsiaalne, tingimusi ei avaldata, kuid Leedu kaitseministri sõnul lähevad 88 Boxeri soomukit riigile maksma 385,6 miljonit eurot.
  Soomukid jõuavad Leetu pikkamööda alates 2017. aastast. ARTEC on kahe sõjatööstuse hiiu – Kauss-Maffei Wegmanni (KMW) ja Rheinmetalli – ühine ettevõtmine. Leedule müüdavatel soomukitel on peal keskmise kaliibriga relvad ning kaugjuhitav torn. KMW toodab 53 soomukit ning Rheinmetall 35 soomukit.
  Boxer on üks paremini kaitstud 8x8 soomukeid maailmas. See kaitseb meeskonda miinide, improviseeritud lõhkekehade ja otsese tule eest. Sõjamasinad on ka väga mobiilsed – nii teedel kui ka raskemal maastikul, teatas KMW. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.