Eestisse saabus Türgist 11 sõjapõgenikku

24. august 2016, 13:22
Euroopasse jõudnud Süüria pagulased.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160824/NEWS/160829874/AR/0/pagulased.jpg

Eestisse saabusid esimesed Euroopa rändekava alusel Türgist ümberasustatud Süüria pagulaspered. Üks pere asub elama Rakveres ja teine Viljandis, teatas siseministeerium.

Viieliikmelises perekonnas on koos kolm põlvkonda: mees ja naine koos lasteaiaealise lapsega ning mehe pensioniealised vanemad. Noorem mees on pidanud poodi, tema naine õppinud humanitaarteadusi. Mehe isa on pidanud kauplusi ja ema töötanud põllumajanduses.

Kuueliikmelises perekonnas on lisaks emale ja isale neli last. Mees on töötanud ehitusel ja naine olnud kodune.

Kõikide Eestisse vastuvõetavate inimeste puhul selgitatakse enne nende siia saabumist välja taust. Türgis tegid sõjapõgenikega intervjuu politsei- ja piirivalveameti, kaitsepolitseiameti ja sotsiaalministeeriumi eksperdid. Muu hulgas tutvustati intervjuu jooksul Eestit, rahvusvahelise kaitse saanud inimeste õigusi ja kohustusi ning kohalikke tavasid.

Eesti on Euroopa rändekavaga vastu võtnud 47 sõjapõgenikku. 

21. augusti seisuga on Euroopa Liidu riigid ümber paigutanud 3977 sõjapõgenikku, neist 3016 Kreekast ja 961 Itaaliast. Türgist on pärast Euroopa Liidu ja Türgi lepet Euroopa Liidu riikidesse ümber asustatud 1085 inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. August 2016, 13:26

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing