Tallinna äride nõukogudes vaid keskerakondlased

26. august 2016, 17:33
Tallinna Linnahalli nõukogu liige, keskerakondlane Meelis Pai.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160826/NEWS/160829765/AR/0/AR-160829765.jpg

Tallinna äriühingute 45-st nõukogu liikme kohast kuuluvad 38 keskerakondlastele, ülejäänud on lojaalsed linnaametnikud, kirjutas ERR. Ühegi teise erakonna esindajaid nõukogudest ei leia.

Tallinn haldab üheksat äriühingut, mis linnale erinevaid teenuseid osutavad. Kõik on spetsiifilised ettevõtted, ent ometi ei eeldata nende nõukogude liikmetelt nähtavasti muud kui erakondlikku kuuluvust, mõne üksiku erandiga - siis on tegemist lojaalse linnaametnikuga. Väljastpoolt süsteemi aga pädevust ei otsita, kirjutas ERR.

Näiteks juhivad linnahalli juhatuse liikmeid üksnes keskerakondlastest nõukogu liikmed: varasem pikaajaline Nukuteatri direktor, nüüdne volikogu liige Meelis Pai, samuti volikokku kuuluvad Natalia Vaino ja Rostislav Troškov ning riigikogu liige Märt Sults. Nõukogu esimees Pai saab oma töö eest tasu ühe alampalga (tänavu 430 eurot) ulatuses, ülejäänud nõukogu liikmed kolmveerand alampalgast.

Tallinna hallatavad äriühingud on Tallinna Linnatransport, Tallinna Soojus, Tallinna Linnahall, Temaki Autopark, Ida-Tallinna Keskhaigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla, Tallinna Tööstuspargid, Tallinna Munitsipaalperearstikeskus ja Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus. 

Millistel ühingutel millised nõukogu liikmed on, saab pikemalt lugeda ERRist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    26. August 2016, 17:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing