• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rasedate skeemimeister jäi süüdi ka ringkonnakohtus

  Erinevate skeemidega rasedate naiste abil riigilt kümneid tuhandeid eurosid välja petnud Erik Valtmäe suhtes jättis Tallinna ringkonnakohus täna Pärnu maakohtu 26. mai otsuse muutmata, kaitsjate apellatsioonid rahuldamata ja vanglakaristuse kehtima.

  Mai lõpus määrati Valtmäele Pärnu maakohtus kolmeaastane vanglakaristus, millest tuleb kohe ära kanda kuus kuud. Valtmäe kaebas aga otsuse edasi, kuid ringkonnakohus ei tuvastanud maakohtu poolt kriminaalmenetlusõiguse rikkumisi ega ka materiaalõiguse ebaõiget kohaldamist, mis annaks aluse vaidlustatud otsuse tühistamiseks, nagu viitas Valtmäe kaitsja. Ringkonnakohus nõustus maakohtu otsuses esitatud põhjendustega.
  Nupumeeste meistriklass
  Valtmäe kasutas rasedaid naisi riigilt toetuste välja petmiseks. Ta rakendas samasugust skeemi vähemalt neljas ettevõttes, mille juhatuste ainuliige ta oli. Petuskeeme punus ta ka meestega, kelle abil pettis välja haigushüvitisi. 
  Valtmäe ise ütles pärast augustis toimunud ringkonnakohtu istungit Äripäevale, et pole taotlenud enesele mingeid toetusi ega hüvitisi, eitades kõiki süüdistusi. "Esitasin dokumentatsiooni, nagu nõuab seda juhatuse liikme tööalane kohustus ja kehtiv seadus. Ettevõtted tegutsevad Eestis ikka, et teenida kasumit. "
  Prokurör Merry Tiituse sõnul selgitas Valtmäe motiivid väga hästi lahti tunnistaja Sirly (täisnimi toimetusele teada), kes oli ise Valtmäe firmasse näiliselt tööle asunud.
  Sirly ütles tunnistusi andes, et Valtmäe otsis rasedaid naisi, kes pidid hakkama saama peagi rasedus- ja sünnitustoetusi ning vanemahüvitist. Nad palgati näiliselt suure töötasuga, et saaks selle alusel taotleda ka suurt hüvitist. Sirly Valtmäe juhitud firmas tegelikult ei töötanud ega saanud sealt ka palka. Valtmäe oli väitnud tema tööülesandeks olevat lendlehtede tegemise.
  Sama kohtuasja teine süüdimõistetu on omanimelist õigusbürood omav 24aastane mullu üksikkandidaadina riigikokku kandideerinud Greete Reinson, kes mõisteti kaheks aastaks ja kuueks kuuks tingimisi vangi. Reinson oli samuti üks rasedatest naistest, kes Valtmäe skeemis osales.
  Valtmäe esitas süüdistuse järgi maksuametile 2012. aasta deklaratsioonides valeandmeid Greete Reinsoni töötamise ja tema eest makstud sotsiaalmaksu kohta ettevõttes Levirent OÜ, mille alusel määras ja maksis sotsiaalkindlustusamet naisele hüvitisi.
  Reinson omakorda esitas süüdistuse kohaselt ka oma tuludeklaratsioonis valeandmed saadud töötasu kohta. Kokku tekitasid nad riigile valeandmete alusel väljamakstud rasedus-, sünnitus- ja vanemahüvitisega üle 33 500 euro kahju.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.