• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Võimeka peakoka kulbi all

    Hõlm on kõige parema asukohaga ja kõige raskemini mõistetava nimega restoran Tartus.

    Punktid: 26Toit-jook: 8Teenindus: 8Interjöör: 10

    Aadress: Ülikooli 14, TartuTelefon: 730 4008Avatud: E-L 17-23Põhiroogade hinnavahemik: 19 eurotwww.holmrestoran.ee

    Loe teisi restoraniteste www.aripaev.ee/restoranitest

    Hõlm on sisse seadnud end Lydia hõlma alla. Kes on Lydia ja miks Hõlm on Hõlm, las jääda teenindajate selgitada. Nimede väljamõtlejad on kokku pannud ilusa loo ja vaatamata ülesande mõningasele keerukusele sai mind teenindanud ettekandja selle esitamisega kenasti hakkama.
    Kauneim kogu linnas
    Nii hotell Lydia kui ka restoran Hõlm on väga erilised ja esinduslikud. Väidetavalt taotleb hotell neli pluss tärnikvalifikatsiooni ja vähemalt mis puutub detailideni lihvitud arhitektuuri ja sisekujundust (muus osas pole olnud võimalust arvamust kujundada), on ta seda ka väärt. Eriliselt kaunis on ka hotelli restoran, ilma igasuguse kahtluseta kauneim kogu linnas. Arvestades alustava teeninduse püüdlikkust, sommeljee Kalle Mülleri kaasamist ja peakokk Lauri Ülenurme loovust ja katsetamisjulgust esimese menüü kokkupanekul, tundub, et eesmärk on olla mitte ainult linna kauneim, vaid ka linna parim, kui mitte enamat. 
    Sissejuhatuseks pakkus ettekandja välja võimaluse nautida päevašampanjat – külluslikul veinikaardil oli muu mõnusa hulgas ka klaasikaupa pakutav šampanja. Kaunis ruum ja imelised vaated Toomemäele ning raekojale on kahtlemata šampanjat väärt, nii et võtsin ettepaneku vastu. Jook oli nauditav. Sommeljeel tundub šampanjadega eriline suhe olevat, valik on erakordselt rikkalik. Märkimist väärib ka Coravini veinide olemasolu. (Coravin on veinimaailma viimane suurem uudis, avatud pudelis veini säilitamise tehnoloogia, mis võimaldab pakkuda restoranides kallimaid veine klaasikaupa kartmata, et need juba avatuna jäävad seisma ja riknevad.)
    Alates põletatud seakeele eelroast kuni desserdini nimega “Lumepallid ja sõstralehed” oli tegemist põneva ekskursiga toidumaailma trendikatesse tehnoloogiatesse ja toorainetesse. Seakeelt, mis nimele vaatamata küll põletuse all ei kannatanud või vähemalt polnud seda välisel vaatlusel näha, täiendasid anšoovise-oliivivõi, värske salat ja idandid. Maitse jäi pisut liiga ümaraks, miski oleks võinud särtsu juurde anda.

     Kaunis ruum ja imelised vaated Toomemäele ning raekojale on kahtlemata šampanjat väärt.

    Heidi Vihma
    toidukriitik
    Magustoit oli kõige kroon
    Ka pearoog, milleks oli grillitud lõhe, oleks vajanud peenhäälestust: särtsakus oli imelise täidetud suvikõrvitsaõie näol sedapuhku küll olemas, aga kreveti-fenkolikaste kõlas pisut tuhmilt. Õnneks kompenseeris selle, mis kastmel puudu jäi, suurepärane Chablis, mille koos ettekandjaga leidsime Coravini veinide hulgast. 
    Kõige krooniks oli aga magustoit. Suhteliselt ebaapetiitselt kõlavad lumepallid ja sõstralehed kujutasid endast kerget ja maitsvat, vanaema lumepallisupist inspireeritud rooga, kus munavalgevahupalle täiendasid mustsõstralehejäätis ja vanillikaste, hapukas biskviit ja metsamarjad – nauding missugune!
    Loominguline dessert kinnitas veel kord, et isegi kui praegu veel kõik maitsed päris paigas pole, on see vaid alguse asi. Restoranil on eluiga poolteist-kaks kuud ja seal toimetab võimekas peakokk, kellel on oskust, loovust ning katsetamisjulgust.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".