• OMX Baltic0,12%300,38
  • OMX Riga−0,48%888,68
  • OMX Tallinn−0,2%2 064,57
  • OMX Vilnius0,3%1 206,06
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 100−0,14%8 810,7
  • Nikkei 225−0,56%39 587,68
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,27
  • OMX Baltic0,12%300,38
  • OMX Riga−0,48%888,68
  • OMX Tallinn−0,2%2 064,57
  • OMX Vilnius0,3%1 206,06
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 100−0,14%8 810,7
  • Nikkei 225−0,56%39 587,68
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,27
  • 15.09.16, 14:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Restoranitest: Võimeka peakoka kulbi all

Hõlm on kõige parema asukohaga ja kõige raskemini mõistetava nimega restoran Tartus.
Restorani akendest avaneb vaade Tartu raekojale.
  • Restorani akendest avaneb vaade Tartu raekojale.
  • Foto: Raul Mee
Hõlm
Punktid: 26Toit-jook: 8Teenindus: 8Interjöör: 10
Aadress: Ülikooli 14, TartuTelefon: 730 4008Avatud: E-L 17-23Põhiroogade hinnavahemik: 19 eurotwww.holmrestoran.ee
Loe teisi restoraniteste www.aripaev.ee/restoranitest
Hõlm on sisse seadnud end Lydia hõlma alla. Kes on Lydia ja miks Hõlm on Hõlm, las jääda teenindajate selgitada. Nimede väljamõtlejad on kokku pannud ilusa loo ja vaatamata ülesande mõningasele keerukusele sai mind teenindanud ettekandja selle esitamisega kenasti hakkama.
Kauneim kogu linnas
Nii hotell Lydia kui ka restoran Hõlm on väga erilised ja esinduslikud. Väidetavalt taotleb hotell neli pluss tärnikvalifikatsiooni ja vähemalt mis puutub detailideni lihvitud arhitektuuri ja sisekujundust (muus osas pole olnud võimalust arvamust kujundada), on ta seda ka väärt. Eriliselt kaunis on ka hotelli restoran, ilma igasuguse kahtluseta kauneim kogu linnas. Arvestades alustava teeninduse püüdlikkust, sommeljee Kalle Mülleri kaasamist ja peakokk Lauri Ülenurme loovust ja katsetamisjulgust esimese menüü kokkupanekul, tundub, et eesmärk on olla mitte ainult linna kauneim, vaid ka linna parim, kui mitte enamat. 

Artikkel jätkub pärast reklaami

Sissejuhatuseks pakkus ettekandja välja võimaluse nautida päevašampanjat – külluslikul veinikaardil oli muu mõnusa hulgas ka klaasikaupa pakutav šampanja. Kaunis ruum ja imelised vaated Toomemäele ning raekojale on kahtlemata šampanjat väärt, nii et võtsin ettepaneku vastu. Jook oli nauditav. Sommeljeel tundub šampanjadega eriline suhe olevat, valik on erakordselt rikkalik. Märkimist väärib ka Coravini veinide olemasolu. (Coravin on veinimaailma viimane suurem uudis, avatud pudelis veini säilitamise tehnoloogia, mis võimaldab pakkuda restoranides kallimaid veine klaasikaupa kartmata, et need juba avatuna jäävad seisma ja riknevad.)
Alates põletatud seakeele eelroast kuni desserdini nimega “Lumepallid ja sõstralehed” oli tegemist põneva ekskursiga toidumaailma trendikatesse tehnoloogiatesse ja toorainetesse. Seakeelt, mis nimele vaatamata küll põletuse all ei kannatanud või vähemalt polnud seda välisel vaatlusel näha, täiendasid anšoovise-oliivivõi, värske salat ja idandid. Maitse jäi pisut liiga ümaraks, miski oleks võinud särtsu juurde anda.
 Kaunis ruum ja imelised vaated Toomemäele ning raekojale on kahtlemata šampanjat väärt.
Heidi Vihma
toidukriitik
Magustoit oli kõige kroon
Ka pearoog, milleks oli grillitud lõhe, oleks vajanud peenhäälestust: särtsakus oli imelise täidetud suvikõrvitsaõie näol sedapuhku küll olemas, aga kreveti-fenkolikaste kõlas pisut tuhmilt. Õnneks kompenseeris selle, mis kastmel puudu jäi, suurepärane Chablis, mille koos ettekandjaga leidsime Coravini veinide hulgast. 
Kõige krooniks oli aga magustoit. Suhteliselt ebaapetiitselt kõlavad lumepallid ja sõstralehed kujutasid endast kerget ja maitsvat, vanaema lumepallisupist inspireeritud rooga, kus munavalgevahupalle täiendasid mustsõstralehejäätis ja vanillikaste, hapukas biskviit ja metsamarjad – nauding missugune!
Loominguline dessert kinnitas veel kord, et isegi kui praegu veel kõik maitsed päris paigas pole, on see vaid alguse asi. Restoranil on eluiga poolteist-kaks kuud ja seal toimetab võimekas peakokk, kellel on oskust, loovust ning katsetamisjulgust.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 9 p 22 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele