Kersti Kaljulaid valiti presidendiks

Kersti Kaljulaid.  Foto: Andras Kralla
Äripäev • 3. oktoober 2016 kell 11:30

Riigikogu valis täna Eesti presidendiks Kersti Kaljulaidi.

Kaljulaidi poolt hääletas 81 riigikogu liiget. "Aitäh teile usalduse eest! Meie koostöö tuleb hea," kinnitas Kaljulaid pärast valimistulemuste teatavaks tegemist riigikogu ees.

Kersti Kaljulaid on sündinud 30. detsembril 1969, ta on sünnilt Eesti kodanik. Kaljulaid on muu hulgas olnud peaminister Mart Laari majandusnõunik ja aastatel 2004–2016 oli ta Euroopa Kontrollikoja liige.

Eelmisel nädalal tutvustas Kersti Kaljulaid avalikus pöördumises Eesti elanikele oma seisukohti. Ta kirjutas, et eetiline on selline Eesti, kes enesekindlalt aitab nõrgemaid eelarvest enne, kui hakkab kulutama neile, kes peaksid olema tugevad. “Toetus on neile, kes ei saa oma vabadusi realiseerida, sest on lapsed, haiged või mingil põhjusel hariduseta. Kõigile teistele on mõeldud vabadused. Ei ole tingimata vaja igakülgseid ettevõtlustoetusi. Aga tingimata on vaja koole, lasteaedu, spordikoole, spordivõimalusi ja terviseedendust. Eetilisel Eesti riigil on käed-jalad tööd täis seda, millega ta peab tegelema, et rahvust hoida, kaitsta ja arendada. Et luua enesekindlat eestimaalast. Enesekindel ja ­eetiline riik on tagasihoidlik – ta ei tüki kõikjale, aga on olemas, kui teda tõesti vaja on.”

Riigikogu valis presidendiks Kersti Kaljulaiu.  Foto: Andras Kralla
Hetkel kuum