• Jaga lugu:

  Valitsus kiitis heaks Ilvese kulude hüvitamise korra

  Toomas Hendrik Ilvese Ärma taluFoto: Toomas Huik, Postimees/Scanpix

  Täna kinnitas valitsus ametist lahkunud presidendi Toomas Hendrik Ilvese ametihüvedest tuleneva kulude katmise korra ja lisas talle kuuluva Ärma talu politsei valvatavate objektide nimekirja.

  Politsei rakendab edaspidi president Toomas Hendrik Ilvesele kuuluva Ärma talu puhul tehnilist valvet, mis tähendab, et füüsiliselt ükski korrakaitsja kinnistu juures valvama ei hakka.
  Valitsus otsustas vastavalt presidendi kantselei taotlusele anda president Ilvese kasutusse esindus- ja tööruumid Tallinnas ja hüvitada tema elukoha korrashoiuga Ärma talus seotud mõistlikud kulud. Peaminister Taavi Rõivas ütles valitsuse pressikonverentsil, et lähtutakse samadest suurusjärkudest nagu on president Arnold Rüütli ametihüvede puhul. Vastavad vahendid on ette nähtud presidendi kantselei eelarves.
  Toomas Hendrik Ilves sai ametist lahkudes enda käsutusse büroo Tallinnas Kadriorus Rohelise aasa tänaval presidendi kantseleile kuuluval kinnistul, tal on nõunik Urve Eslas, sekretär Erika Kampus ja autojuht Tõnu Janter.
  Ilvese käsutuses on Mercedes-Benz V 250, rendisumma suurus on 776,77 eurot, millele lisandub käibemaks. Lisaks saab Ieva Ilves igakuist hüvitist 1058 eurot.
  Rüütli mullused kulud ligi 150 000 eurot
  President Arnold Rüütliga seotud kulud olid presidendi kantselei jaoks aastal 2015 kokku 148 149,41 eurot, kirjutas Postimees. Võrreldes varasemate aastatega kulud Rüütlile veidi suurenesid. 2014. aasta kulud olid 142 096,24 eurot, 2013. aasta kulud 127 679,01 eurot ning 2012. aasta kulud 126 639,44 eurot.
  Rüütli heaks töötavate inimeste töötasudeks kulus eelmisel aastal 80 760,09 eurot. Ametist lahkunud president Arnold Rüütli nõunik on Jüri Kann, sekretär Inna Feldbach ning autojuhid Viktor Lutškin ja Tarvo Valler.
  President Arnold Rüütliga seotud majandamiskulud olid Postimehe teatel 2015. aastal 67 389,32 eurot. Sellest moodustasid administreerimiskulud 594,23 eurot, lähetused 11 913,55 eurot, kinnistuste majandamine 30 489,45 eurot, sõidukite ülalpidamine 22 512,81 eurot, infotehnoloogia ja kommunikatsioon 682,75 eurot ning inventar 1196,53 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
USAs on vaktsineeritud 70% inimestest
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.