Alyona Stadnik • 6. november 2016 kell 7:15

Automüüja: palk sõltub käibest

Renault’ ja Dacia automargi esindaja Eestis Abc Motors  Foto: Meeli Küttim

Renault’ ja Dacia automargi esindaja Eestis Abc Motors laiendas oktoobri keskel oma tegevust ja ootab tänu sellele 10% käibekasvu.

Töötajate palgad kasvavad stabiilselt koos käibega, mullu keskmiselt 4%. Abc Motors avas Tallinnas suure kasutatud autode müügiplatsi Akadeemia tee ääres. Praegu on valikus umbes 120 kasutatud autot.

"Siiani oli meil kasutatud autode müük kahes erinevas kohas-  Kadaka teel oli sisehall ja Paldiski maanteel välisplats," ütles Abc Motors tegevjuhtMartin Uudla. "Otsustasime viia kõik autod kokku ühte kohta ja selleks oliKadake teel suurepärane plats olemas."

Uuest platsis loodetakse ka müügikasvu. "Kasutatud autode turul määrabmüügi suuresti ikka hind, kuid samas on märgata ka muutust, et inimesed on valmis maksma autode eest rohkem, kui autol on kindel ajalugu ja usaldusväärne müüja," selgitas Uudla.

Ettevõte käive kasvab Uudla sõnul sel aastal umbes 10% võrreldes eelmise aastaga. "Ühtlasi on soov ületada 2000 uue müüdud sõiduki piir, sellele lisanduvad veel kasutatud autod," rääkis Uudla eesmärkidest.

Abc Motors on Äripäeva Palga TOPis kolmandat korda. Eelmisel aastal maksisettevõte töötajatele kuus keskmiselt 1716 eurot. Värskes Palga TOPis oli ettevõtte 425.kohal. "Oleme müügiettevõtte ja palgasüsteemid on vastavalt sellele üles ehitatud. Kui müük on hea ja teeninduses tööd piisavalt, siis on ka palgad suuremad," lausus Uudla.

Palkade muutus jätkub ettevõttes ka järgmisel aastal senises tempos.Uudla sõnul on töötajate üks motivaator parem töötasu. "Samas, järjest enam hinnatakse vaba aega ning võimalust planeerida oma aega ise," rääkis Uudla. "Meie firmas on ammu selline poliitika, et kui töö on kvaliteetselt ja tulemuslikult tehtud, siis on võimalik kõiges läbi rääkida. Mõistev suhtumine on väga oluline."

 

Hetkel kuum