Ettevõtjatel optimistlikud värbamisplaanid

07. november 2016, 09:13
Ettevõtjatel optimistlikud värbamisplaanid.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161107/NEWS/161109826/AR/0/leping.jpg

Eestis tegutsevad ettevõtted lähenevad uuele aastale optimistlike värbamisplaanidega – kaks kolmandikku soovib värvata lisatööjõudu, pooled plaanivad uute töökohtade loomist ja kolmandik tööandjatest plaanib palgatõusu, selgus CV Keskuse sügisesest tööturu-uuringust.

„Meie igasügisesel tööturu-uuringul on osalenud juba üle 750 tööandja, kelle alluvuses töötab ligikaudu 80 000 töövõtjat,“ vahendas CV Keskuse pressiteade ettevõtte Baltikumi kommunikatsioonijuhi Henry Auväärti sõnu. „Uuringust saame järeldada, et ettevõtjate vajadus palgata uusi töötajaid on kasvanud – tervelt kaks kolmandikku küsitletuist kavandab uute töötajate palkamist, pooled uute töökohtade loomist ning kolmandiku arvates seisab ees ka palgatõus.“

Koguni 73,4% tööandjatest soovib järgmisel poolaastal palgata uusi töötajaid. „Kolmandik plaanib palgata ühe uue töötaja, viiendik kaks ja neljandik kolm kuni viis uut töötajat,“ lausus Auväärt.

„Uute töötajate palkamise plaan on kiirelt kasvanud – 2015. aasta tööturu-uuringus plaanis lisatööjõudu palgata 60,6% tööandjatest. Suurenenud tööjõuvajadus tuleneb ühelt poolt sellest, et tänavu on paljudes valdkondades olnud töötajate leidmine tunduvalt keerukam kui varem ja üle pooltel tööandjatel on vajalikke töötajaid puudu. Lisaks on noor põlvkond püsimatu ja soovib töökohta vahetada keskmiselt iga 2–3 aasta tagant, mis seab tööandjad valiku ette – kas tõsta palka ja leida töötajale uusi väljakutseid või palgata uus töötaja.“

Uusi töökohti plaanib tuleval aastal luua 55,6% tööandjatest. Siingi on võrreldes eelmise aasta uuringuga näha kasvutrendi – mulluses uuringus teatas uute töökohtade loomise plaanist 46,7% küsitletuist.

Kolmandik küsitletuist, 33,2%, plaanib uueks aastaks palgatõusu. Plaanitav palgatõus jääb enamasti 10% piiridesse. „Tervelt 91,4% palgatõusu plaanivatest tööandjatest kavatseb palku korrigeerida kuni 10%,“ lausus Auväärt. „41,7% tööandjatest ei plaani palku korrigeerida, 22,8% ei ole veel palgamuutuste kohta oma otsust langetanud ja 2,3% tööandjatest plaanib palku hoopis langetada.“

CV Keskus teeb tööandjate tööturu-uuringut igal sügisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2016, 09:18

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing