Kadi Neemre • 9. november 2016 kell 15:48

Mis on Trumpi fenomen?

USA uueks presidendiks valiti Donald Trump  Foto: EPA

Paljusid tabas Donald Trumpi võit halva üllatusena. Peter Thiel, Facebooki juhatuse liige, PayPali kaasasutaja ning mitmete tehnoloogiafirmade investor aga uskus Trumpi toetajana tema võitu algusest peale.

Valjuhäälne Trumpi toetamine muutis ta Silicon Valleys ebasoosituks, kuna paljud sealsed tehnoloogiatööstuse juhid ja töötajad on Trumpi valimisvõidus äärmiselt pettunud.

Kaks nädalat tagasi selgitas Thiel aga seda, miks ta toetab Trumpi ning miks ta usub tema võitu.

“Ma arvan, et üks asi, mida selgitama peaks, on see, et meedia võtab Trumpi alati sõna-sõnalt. Meedia ei võta teda kunagi tõsiselt. Mina arvan aga, et paljud tema valijad võtavad Trumpi tõsiselt, seega kui nad kuulevad Trumpi moslemi kommentaare või mõtet ehitada müür USA ja Mehhiko vahele, siis nad ei küsi “Kas sa ehitad Hiina müüri taolise müüri?”See, mida tema valijad kuulevad on see, et ta plaanib ellu viia mõistliku immigratsioonipoliitika, selgitas Thiel.

 

Hetkel kuum