Sirje Rank • 16 november 2016

Vene majandusministri asjas võib veel vahistamisi tulla

Asepeaminister Arkadi Dvorkovitš  Foto: Scanpix/Reuters

Venemaa majandusministri Aleksei Uljukajevi vastu algatatud kriminaaljuurdlus altkäemaksu võtmise pärast Bashnefti erastamise tehingus võib laieneda ja tuua uusi vahistamisi, vahendas agentuur Bloomberg.

Majanduslehe Vedomosti andmeil on uurimise all ka asepeaminister Arkadi Dvorkovitš ning presidendi majandusnõunik Andrei Beloussov. Info allikaks on anonüümne jõustruktuuride ametnik.

Meediagrupi RBC ajaleht väidab, et lisaks Dvorkovitšile võib sihikul olla ka rahandusminister Anton Siluanov.

Uljukajev peeti kinni esmaspäeval Moskvas kahe miljoni dollari vastuvõtmise hetkel. Uljukajevit kahtlustatakse altkäemaksu nõudmises riigi kontrolli all naftafirmalt Rosneft, et too saaks loa omandada naftafirmas Bashneft valitsusele kuulunud 50% aktsiatest.

Hetkel kuum