Kohus pikendas Vene eksmajandusministri koduaresti

Venemaa endine majandusminister Aleksei Uljukajev.  Foto: epa
Äripäev • 10 jaanuar 2017

Täna pikendas Moskva Basmannõi kohus endise majandusministri Aleksei Uljukajevi koduaresti kuni 15. aprillini. Uljukajevit süüdistatakse 2 miljoni dollari altkäemaksu võtmises.

Kohtus palus uurija Roman Nesterov pikendada Uljukajevi koduaresti, kuna teha on veel suur hulk uurimistoiminguid, kuid arvestades Uljukajevi kui endise ministri positsiooni, võib ta uurija hinnangul seda takistada.

Uljukajev palus kohtul pehmendada koduaresti tõkendit, näiteks määrata talle riigist väljasõidukeeld. „Koduaresti korral palun lubada mul külastada meditsiiniasutusi,“ lisas Uljukajev. Kuid uurija Nesterov väitis seepeale kategooriliselt: „See võimaldaks Uljukajevil kontrollimatult kohtuda igasuguste tegelastega, sealhulgas tunnistajad. Lisaks võib ta lahkuda Vene Föderatsiooni piiridest ka ilma välispassita.“

Kohtunik Jelena Lenskaja lükkas lisaks koduaresti alt vabastamise taotlusele tagasi ka Uljukajevi soovi teha jalutuskäike, käia arstil, samuti keelati lapsehoidjal kohtualuse koju minek. Kohtunik põhjendas oma keeldumist sellega, et Uljukajevit süüdistatakse eriti raskes kuriteos, mille eest on ette nähtud kuni 15aastane vanglakaristus.

Uljukajevi vastu algatati kriminaalasi pärast seda, kui ta tabati 15. novembril majandusministrina Rosnefti esindajalt eriti suures koguses altkäemaksu võtmast. Talle määrati uurimise ajaks kuni 15. jaanuarini koduarest, mida kohus täna pikendas kuni 15. aprillini. Eksminister ei tunnistanud täna kohtus endiselt süüd ning keeldus ütlustest.

Hetkel kuum