Sanktsioonid Venemaale peavad jõusse jääma

Kohtumine Berliinis  Foto: Scanpix/Reuters
Sirje Rank • 19. november 2016 kell 15:27

USA ametist lahkuv president Barack Obama ja mitme Euroopa Liidu suurriigi juhid, kellega ta reedel Berliinis kohtus, olid ühel meelel, et Venemaale Ukrainas sekkumise eest kehtestatud sanktsioonid peavad jõusse jääma.

Seda seni, kuni Venemaa pole täitnud Minski lepingus võetud kohustusi, teatas Valge maja kokkuvõttes toimunud kohtumisest. „Ukrainaga seotud sanktsioonid Venemaa vastu peavad jääma jõusse kuni ta (Venemaa toim.) need kohustused täidab,“ vahendas agentuur Bloomberg.

Saksamaa kantsler Angela Merkel oli kutsunud kohtumisele Euroopas lahkumisvisiidil Barack Obamaga ka Prantsusmaa presidendi Francois Hollande’i, Suurbritannia peaministri Theresa May, Itaalia peaministri Matteo Renzi ja Hispaania peaministri Mariano Rajoy.

Eraldi märkimisväärne on Itaalia peaministri toetus sanktsioonide jätkamisele, kuna ta on varem sanktsioonide jätkamise mõistlikkuse küsitavaks pidanud.

„Me tahaksime näha Minski protsessi edenemist,“ ütles Merkel kohtumisele järgnenud pressikonverentsil. „Mul tuleb kahjuks öelda, et siiani ei ole mingit edenemist märgata. Pigem vastupidi: julgeolekuolukord ei ole viimastel nädalatel paranenud.“

Hetkel kuum