Kihlveopettus saab karmima karistuse

Kihlveopettus pole varsti enam väärtegu, vaid toob kriminaalkaristuse.  Foto: PantherMedia/Scanpix
Äripäev • 24. november 2016 kell 7:38

Riigikogu otsustas eile, et kihlveopettuste toimepanijaid karistatakse edaspidi kriminaalkorras senise väärteo asemel.

Kihlveopettus on näiteks juhtum, kus sportlased, treenerid või kohtunikud panustavad eelnevalt kokku lepitud tulemusele, näiteks vastaste võidule ja üritavad meelega kaotada, selgitas riigikogu pressiteenistus. Tulenevalt kohtupraktikast saab praegu selliste pettuste eest karistada üksnes väärteo korras. Seadusega tehakse muudatus väärteo koosseisus ja sätestatakse, et väärteo koosseis rakendub vaid neil juhtudel, kui sellega ei panda ühtlasi toime karistusseadustikus sätestatud kelmuse koosseisu.

Lisaks sätestab hasartmänguseaduse muutmise seadus, et Eesti lipu all rahvusvahelisel meresõidul reisijatevedu teostavatel laevadel on võimalus korraldada oma pardal kuni 1000 euro suuruse võidufondiga loteriisid sagedamini kui üks kord nädalas.

Veel keelatakse seadusega toto ehk kihlveo korraldamine, kus ennustatakse loterii tulemusi.

Hetkel kuum