Helmi ja Kotka kohale käib tihe rebimine

15. detsember 2016, 16:43
Maksu- ja tolliameti juht Marek Helm.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161215/NEWS/161219811/AR/0/AR-161219811.jpg

Maksu- ja tolliameti juhi Marek Helmi asemel kandideerib kaheksa inimest, majandusministeeriumi asekantsleri Taavi Kotka kohta ihaldab 11 inimest, kirjutab Delfi.

Tõsi jaanuaris, mil maksu- ja tolliameti (MTA) senine peadirektor Marek Helm asub tööle tarkvarafirmasse Nortal, amet portaali andmetel ilmselt veel uut juhti ei näe, sest avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjon ei jõua tõenäoliselt selleks ajaks veel uut juhti välja valida. Kuid võib juhtuda, et lõppenud konkursi kandidaatide seas on just see õige inimene, kes komisjoni hinnangul nagu valatult Helmi saabastesse sobib. Eelmine kord, kui maksuametile valiti uut juhti, oli sellesse ametisse vaid üks kandidaat - Marek Helm.

Seevastu Kotka asendajat on palju raskem leida. Kuigi eisipäeval lõppes konkurss majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side- ja riigi infosüsteemide asekantsleri kohale, kuhu laekus 11 sooviavaldust, siis ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ütles, et tema palus pikendada MKM-i asekantsleri konkurssi tähtaega. Palo põhjendas, et piltlikult öeldes kukkus asekantsleri konkursi tähtaeg päev pärast tema ametisse asumist. „Ma tahtsin ka natuke sisse-välja hingata ja ise ringi vaadata, et rohkem inimesi tuleks kandideerima,“ ütles Palo, lisades, et tema teada on kandidaatide seas praegu mitu head inimest.

Loe pikemalt Delfist.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. December 2016, 16:50

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing