Äripäev • 6. jaanuar 2017 kell 6:32

Loomisel on uus vene erakond

Eestis on loomisel uus vene erakond Eestimaa Rahvaste Partei.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Grupp aktiviste on ligi pool aastat töötanud selle nimel, et luua veel sel aastal uue vene erakonnana Eestimaa Rahvaste Partei (ERP), millega minna 2019. aasta riigikogu valimistele.

Eesti Päevaleht kirjutab, et rühma eestvedaja on Mstislav Rusakov – jurist, Eestis tegutseva inimõiguste keskuse Kitež direktor ja MTÜ Vene Kool Eestis esimees. Rusakovi sõnul on partei loomise töörühmas praegu ligikaudu 30 inimest ja umbes 100 inimest on valmis liituma loodava erakonnaga.

Rusakov on nii Tallinna halduskohtus kui ka Tallinna ringkonnakohtus seisnud selle eest, et Eestis oleks võimalik kodaniku passi kirjutada isanimi, nagu tehakse Venemaal. Pärast tulutuid kohtuvaidlusi lubas Rusakov 2016. aasta novembris paljude venelaste esindajana võidelda kuni rahvusvaheliste kohtuteni välja.

Loe lähemalt tänasest Eesti Päevalehest.

Hetkel kuum