Äripäev • 12 jaanuar 2017

Lufthansa kaotas Euroopas esikoha

Lufthansa  Foto: EPA

Iiri odavlennufirma Ryanair on tõestanud end väärilise vastasena teistele Euroopa lennufirmadele, kirjutab AeroTime, lükates esikohalt seni turgu valitsenud Lufthansa, kirjutab logistikauudised.ee

Lufthansa vedas 2016. aastal 109,7 miljonit reisijat, Ryanair, kes meelitab kliente odavate lennupiletitega, aga 117 miljonit. Võrreldes eelmise aastaga on Ryanairiga reisijate arv kasvanud 15%, kirjutab logistikauudised.ee

Ka teised Euroopa odavlennufirmad kasvasid eelmisel aastal kiiresti: Wizz Air kasvatas reisijate arvu 2015. aastaga võrreldes 19% jagu, 22,7 miljonini. Skandinaavia ettevõte Norwegian Air Shuttle vedas eelmisel aastal kokku 29 miljonit reisijat, mis tähendas 14-protsendilist kasvu 2015. aastaga võrreldes.

Karmile konkurentsile vaatamata on Lufthansa endiselt Euroopa suurim lennukompanii käibe poolest, sest opereeritakse rohkem pikamaalende kui konkurendid ning toitlustus ja õhusõidukite hooldus majandatakse samuti ise.

Hetkel kuum