Kaks reisifirmat lülitati musta nimekirja

Puhkus  Foto: PantherMedia/Scanpix
Äripäev • 2 veebruar 2017

Reisiettevõtjatel tuli 20. jaanuariks esitada tarbijakaitseametile mulluse neljanda kvartali pakettreiside kogumüügi aruanne ja selle aasta prognoos. Astroleon OÜ ja Kihnurand AS jätsid aruande esitamata, mistõttu nad lülitati musta nimekirja, teatas tarbijakaitseamet.

Aruanded on tarbija majandushuvide kaitse oluline komponent, mille põhjal amet saab hinnata ettevõtte tagatise piisavust. See annab garantii, et tarbijate ees võetud kohustused on tagatissummaga kaetud.

Aruande esitamise kohustus oli 278 ettevõtjal, aruande jättis esitamata vaid kaks.

Must nimekiri on tarbija abivahend, et enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust. Kuna tarbijakaitseamet ise ei saa hinnata nende ettevõtete tagatisraha vastavust, siis on ametil õigus teavitada avalikkust ohu kahtluse korral.

Hetkel kuum